Malkara'da muhteşem gece!

Malkara Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sahne alan Rumeli-Balkan türkülerinin Usta Sesi Evrim Kaşıkçı, Malkara'da müzik ziyafeti yaÅ?

GÜNDEM 24.10.2014 15:54:00 0
Malkara

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KONSER DÜZENLEDİ

Malkara Kültür Sarayı’nda düzenlenen konsere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Celal Yılmaz ile Bahaettin Cömert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren ADD Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal, "Bu akşam güzel bir gece yaşayacağız. Aramızda değerli konuklarımız var. Öncelikle bizi reddetmeyip yoğun çalışma programına rağmen buraya gelip bizi onurlandıran Sayın Kadir Başkanıma, Malkara’nın çalışkan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a, hanımlarına ve tüm diğer konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Konser için bize destek olan sponsorlarımıza da ayrıca saygılarımı iletiyorum ve çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

EVRİM KAŞIKÇI SAHNE ALDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde Evrim Kaşıkçı sahnede yerini alırken, birbirinden güzel eserlerini büyük alkış eşliğinde seslendirdi. Kendisini dinleyen Malkara halkı tarafından tam not alan Kaşıkçı, Türkiye’deki milyonlarca insan gibi kendisinin de bir Balkan göçmeni torunu olduğunu ifade etti. "Türküler tarihi ve sosyolojik belgelerimizdir" diyen Kaşıkçı, dünyanın birçok bölgesine konser vermek için gittiğini fakat Trakya ve Balkan coğrafyasından yapılan davetlerin kendisini her zaman çok daha fazla heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirtti.Balkan ve Rumeli coğrafyasına yönelik yaptığı akademik çalışmalarla adından söz ettiren Trakya Üniversitesi’nde Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Evrim Kaşıkçı, Malkara Atatürkçü Düşünce Derneği’nin özel daveti üzerine Balkan türkülerinden oluşan repertuvarıyla Malkara ilçesinde yaşayan vatandaşlara ve diğer katılımcılara hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşattı. Gecenin sonunda kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen bu konserde yer almaktan çok mutlu olduğumu sizlere açıkça ifade etmek istiyorum. Her zaman gönlümüzde yatan ebedi liderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu unutmayacağız. Onun çizgisinde ve temel ilkelerinde yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Bu güzel geceyi yaşatan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

 

Marmara Haber