Diyanet-Sen Edirneli din görevlilerini yemekte buluşturdu

Edirne'de din görevlileri, Diyanet-Sen Edirne Şubesi'nin 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla düzenlediği öğle yemeğinde bir araya geldi.

GÜNDEM 24.10.2014 14:14:00 0
Diyanet-Sen Edirneli din görevlilerini yemekte buluşturdu

DİN GÖREVLİLERİ ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

Edirne’de bir restoranda düzenlenen etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ve din görevlileri katıldı.  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yemekte yaptığı konuşmada din görevlilerinin önemli bir görevi icra ettiklerini söyledi. Özellikle insanlarla bire bir iletişim görevi üstlenen imamlara büyük görevler düştüğünü kaydeden Gürkan, "Dinimizin güzel ahlakını güzel faziletini doğrudan aktarıyorsunuz. Bugün geldiğimiz şartlarda ülkenin, dünyanın içinde bulunduğu koşullarla insanlar maalesef özellikle başta uyuşturucu olmak üzere gençlerimiz çocuklarımız birçok yanlışa sapıyorlar, sebep olabiliyorlar. Bu anlamda sizin rehberliğiniz ve yol göstericiliğiniz çok önemli ve bunu büyük bir gayretle ve içtenlikle yaptığınızı biliyorum. Ama buna daha çok sarılmak lazım, daha çok çalışmak ve mücadele etmek lazım. Gençlerimizi içine düşmekte oldukları ya da düştükleri kötü alışkanlıklardan kurtarmakta sizler birincil derecede önemli görevler yapıyorsunuz. Bunu idrak ettiğinizi biliyorum, ama emin olun biz de vatandaş olarak ve belediye olarak tüm katkı desteklerimizi vermeye çalışıyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”dedi.Edirne’nin insanlık tarihinin en kadim şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Başkanı Recep Gürkan, “Edirne en mümtaz şehirlerinden birisi, en müstesna ve mukaddes şehirlerinden bir tanesi, böyle bir şehirdeyiz. Böyle bir şehirde farklı ünvanlarla farklı sıfatlarla görev yapmayı Cenabı Allah hepimize nasip etti, ben bunun için her gün şükrediyorum. Edirne ve Edirneliler bana her şeyimi verdiler, çok şeyi demiyorum her şeyimi verdiler. O yüzden ömrümüzün geri kalanında ne kadar kısmetse o kadar her gün aldığımız her nefeste her saniye bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu yıl camilerimizin 49 tanesini kuru temizleme ile temizledik. Önümüzdeki yıl köy camilerimizi de temizleyeceğiz" diye konuştu.

 

KURUMLAR BİRLİKTE ÇALIŞIRSA ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDİLİR

İl Müftüsü Emrullah Üzüm kurumların beraber çalıştığı takdirde başarı elde edebileceğini dile getirdi. 5 yıl içinde Edirne'nin tüm kurumlarıyla beraber çalışarak sorunların yüzde 90’ının çözülebileceğine inandığını belirten Üzüm, "Belediye başkanımızın çalışmalarını takip ediyorum. Bu süreç 5 yıla kalmadan da çok büyük başarılar gelecektir. Bu bakımdan camilerimizin duruşu, çalışması aksiyonu ve sosyal çalışmaları çok önemlidir. Camilerimiz şehrimizin imanında olmazsa olmazlarımızdır, değerlendirmesi gereken unsurlardır. Ülkemiz için de öyledir ama tarihi camiler bakımından çok zengin olan Edirne’miz için bu çok daha önemlidir. O bakımdan belediye başkanımıza bu gösterdikleri ilgiden, camiler haftası nezaketlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

 

CAMİLERİMİZİN KURU TEMİZLEME GÖREVİNİ ÜSTLENEN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Zaman zaman camiler adına, STK olarak hem kurum içinde hem de kurumlararası ziyaretler yaparak, daha güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını dile getiren Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ise, "Belediye başkanımızdan zamana zaman taleplerde bulunuyoruz. Camilerimizin kuru temizleme sistemiyle temizleme görevini üstlenen belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye başkanımıza yaptığımız son ziyaretimizde yine müjdeli bir haber daha alarak, camilerimizin ve kuran kurslarımızın çevre düzenlemesine de belediyemiz ciddi katkı yapacak. Birliğimizin, beraberliğimizin daim olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber