İşçilerin sendikalı olması işvereni rahatsız ediyor

TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, sendika olarak işyerlerindeki örgütlenme çalışmalarında işveren engeli yaşadıklarını söyledi

GÜNDEM 24.10.2014 12:49:00 0
İşçilerin sendikalı olması işvereni rahatsız ediyor

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, bir süreden beri örgütlenme çalışmalarını sürdürdükleri Kıklareli Kofçaz yolu üzerinde faaliyet gösteren ACT Tekstil’de yürüttükleri örgütlenme çalışmalarında işveren engeli yaşadıklarını kaydetti.

 

ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR

Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,işçilerin sendikalı olması için sendika olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi. Bu noktada uzun bir süredir çalışma yaptıklarını hatırlatan Türkkan, “Yaklaşık bir buçuk yıldan buyana Kırklareli Kofçaz yolu üzerinde faaliyet gösteren ACT Tekstil’de örgütlenme çalışmalarımızı işverenin işçilere yoğun baskı uygulamasına rağmen hızla devam ediyoruz.”dedi.

 

İŞVERENİ RAHATSIZ EDİYOR

Söz konusu işyerinde yaklaşık 600 kişinin çalıştığını hatırlatan Türkkan, şunları kaydetti: “Bu işyerinde çalışanların tümü sendikamıza üye olmak istemeleri işvereni rahatsız ediyor. Sendikamız çatısı altında toplanmak isteyen ACT tekstil çalışanları arasında her geçen gün sendikamıza üye olanların sayısı artıyor. İşverenin bütün yaptırımlarına rağmen işçiler sendikalı olmak için mücadele sergiliyor. İnşallah kısa zaman içinde çoğunluğu elde ederek yetkiyi alarak bu iş yerinde çalışan emekçi kardeşlerimizin hepsi sendikamız çatısı altında yer alacaklardır. Bu iş yerinde yeterli çoğunluğu elde etmemiz ile birlikte çalışanlar yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinden de yararlanacaklardır.”Başkan Türkkan ACT Tekstil’de örgütlenme çalışmalarını bir an önce sonlandırmak içinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

 

Haber/Seyit SÜREN