TREDAŞ'dan miniklere elektrik dersi!

Anaokulu öğrencileri TREDAŞ'ı ziyaret ederek, elektrik hakkında birim amirlerinden bilgi aldılar, lambanın nasıl yandığını öğrendiler.

GÜNDEM 24.10.2014 12:34:00 0
TREDAŞ

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ayçiçeği Çocuk Evi’nden 21 öğrenci ve 5 öğretmen Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TREDAŞ) Genel Müdürlük binasına gelerek ziyarette bulundu.

 

ELEKTRİK HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Yaşları 3-6 arası değişen çocuklar, elektrik ile ilgili bilmediklerini TREDAŞ İşletme Bakım Müdürü Bülent Bakırcıoğlu ve Müşteriler Müdürü Serap Duran’a sordular. Bakırcıoğlu ve Duran, çocukların elektrik ile ilgili sorularını cevaplayarak, elektrik enerjisi, enerji tasarrufu hakkında açıklamalar yaptılar.

 

LAMBANIN NASIL YANDIĞINI GÖRDÜLER

İşletme Bakım Müdürü Bakırcıoğlu daha sonra, İşletme Bakım Müdürlüğü katına gelen çocuklara, eğitim için özel kurulan elektrik düzeneği üzerinde bir lambanın nasıl yandığını anlattı. Arıza ekiplerinin giydiği kıyafetler, baretler ve özel ayakkabılar, uyarı levhaları ise çocukların ilgisini çekti.

 

ALO 186’YI GEZDİLER

Serap Duran öncülüğünde, Alo 186 Çağrı Merkezi’ni de gezen çocuklar, burada elektrik kesintilerinin bildirildiği merkezi ve elektrik ile ilgili gelen çağrıların nasıl karşılandığını öğrendi. Öğrencilere, TREDAŞ Personel Müdürü Hülya Akman da eşlik etti.Günün anısına çocuklara şapka ve anahtarlık hediye edilmesinin ardından, TREDAŞ Genel Müdürlük binası önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret sona erdi.

 

Marmara Haber