Eğitim Kampüsü okul bekliyor

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, önceki gün uzun süredir üzerinde çalışılan Eğitim Kampüsü ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Kampüsün hazır olduğunu söyleyen Kubilay, "Kamp

GÜNDEM 22.10.2014 17:56:00 0
Eğitim Kampüsü okul bekliyor

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın öncülüğünde Çerkezköy’e kazandırılacak olan ‘Eğitim Kampüsü’ projesi ile ilgili çalışmalar ve gelinen son durum dün Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda  masaya yatırıldı.Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden irfan Danışman ile birlikte düzenlediği basın toplantısı ile ‘Eğitim Kampüsü Projesi’ hakkında bilgi verdi.

 

EĞİTİM KAMPÜSÜ MASAYA YATIRILDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitim Kampüsü projesi ile ilgili yaptığı sunum öncesinde kendisi bir konuşma yaptı. Kaymakam Metin Kubilay, Eğitim Kampüsü’nün bir an önce başlatılması için yoğun bir çalışma yaptıklarını ve bu konuda hayırsever vatandaşların, sanayici ve iş adamlarının kampüse okul yapmaları çağrısında bulundu.

 

EĞİTİM KAMPÜS ALANI 133 DÖNÜM

Eğitim Kampüsü projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Metin Kubilay, “15 Ağustos itibariyle hayata geçirmek için Çerkezköy’e kazandıracağımız Eğitim Kampüsü üzerinde yoğun bir çalışma yapmaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte her gün üzerinde çalıştık ve çalışmalarımızda sürüyor. Şu an çalışmalarımızı tamamladık. Kampüsümüzün yeri hazır. Bu bilgilendirme toplantısıyla sizlerle yani basınımızla bu konuyu paylaşmak istedik ve aynızamanda sizlerin vasıtasıyla da kamu oyunu bilgilendirerek ilgisini çekmek istedik. Bizim önceliğimiz eğitim diyoruz. Ambar Dere mevkiinde yapılacak olan Eğitim Kampüsü yerimiz 133.5 dönümdür. Bu yer Hazine alanı. Milli Eğitim’e tahsisi yaptık. Burada doğalgazda hazır. Çocuklarımızın geleceğini düşünmekten başka bir düşüncemiz yok!.”diye konuştu.

 

İKİ YIL İÇİNDE OKUL YAPILMASI GEREKİYOR

Eğitim Kampüsü’ne iki yıl içerisinde okul yapılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Metin Kubilay, “Bu konuda tüm Çerkezköy halkımızın buna dikkatini çekmek istiyoruz. Bu tesise iki yıl içinde okul yapılması süresi verildi. Eğer iki yıl içinde buraya okul için kazma vurulmaz ise bu güne kadar yapılan tüm girişimler sil baştan tekrarlanacak ve bu da büyük bir zaman kaybı olacak. Bu nedenle buraya bir an önce bir okul yapılması gerekiyor. Süre şubat ayı başında başladı ve şu an 15 aylık bir süremiz var. Bu nedenle bu Eğitim Kampüsü bölgesine bir okul inşaatı başlarsa süre duracak. Hayırsever iş adamlarımızı bu bölgeye okul yapmaya davet ediyoruz.”çağrısında bulundu.

 

BÜYÜK EMEK HARCADIK

Çerkezköy’e Eğitim Kampüsü kurulması için büyük bir emek harcadıklarını da vurgulayan Kaymakam Metin Kubilay, şunları kaydetti: “Çerkezköy’e Eğitim Kampüsü kazandırmak için yaptığımız çalışmaları devamlı olarak basınımızla paylaştık ve basınımızda bu konuyu devamlı gündemde tuttu. Basınımıza da eğitime verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kampüs kurulması için büyük emek harcadık! Çeşitli komisyonlardan tahsisler çıkartarak yaptırdık. Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalıştık. Bu nedenle bize verilen süre içinde buraya öncelikle bir okul inşaatının başlatılması gerekiyor. İnşallah bir hayırsever vatandaşımız çıkar ve hemen bir okul inşaatına başlarız. Bu bölgeye okulu ilk önce yaptıracak olan da tarihe geçecek.”

 

İLÇEMİZ HER YIL İKİ ÜÇ OKULA İHTİYAÇ DUYMAKTA

Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olması nedeniyle devamlı artan nüfusuna paralel olarak öğrenci sayısında da büyük bir artış olduğunu kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, “İlçemizde son on yılı bas aldığımızda on yıllık süre içinde ilçemizde öğrenci sayımızda da çok büyük artışlar olduğunu görmekteyiz. Örneğin geçen yıl ilçe merkezinde 25 bin olan öğrenci sayısı bu yıl 27 bin 600’e yükselmiştir. Bu sayı her yıl artarak devam ediyor. İlçemizin her yıl 2-3 okula ihtiyaç duymakta. Öğrenci sayımızın önümüzdeki yıllarda ne olacağını hesaplayarak Fevzipaşa İlk Okulumuzu tekli eğitime geçiriyoruz. Bu da önemli bir gelişme. Eğitim Kampüsümüzle ilçemize tarihi bir adım atılacağına inanıyoruz. Bu Çerkezköy’ün geleceğiyle alakalı olduğu için biz bir an önce bu alana okul yapımının başlatılmasını istiyoruz. Şu an da bu Çerkezköy’ün en önemli birincilik öncelikli ihtiyaçlarından biri. Bu konuda emeği geçen, katkı da bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek önümüzdeki günlerde bu bölgeye bir okul inşaatına başlamak en büyük isteğimiz. Süre 31 Ocak 2016’da sona erecek bu nedenle bu tarihe kadar bir okul inşaatının başlamazı lazım.”diye konuştu.Kaymakam Metin Kubilay, kampüse okul yapımı için önümüzdeki birkaç gün içinde Çerkezköy Organize sanayi Bölgesi Yönetimi ve ardından da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle bir araya gelerek görüşmeler yapacağını belirtti. Kaymakam Metin Kubilay’ın Konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim şube Müdürü İrfan Danışman Eğitim Kampüs’ü projesi hakkında gazetecilere bir sunum yaptı.

 

Marmara Haber / Seyit SÜREN