TÜ'de TÜBİTAK-ARDEB birimi açıldı

Trakya Üniversitesi, 'TÜBİTAK destekli projeler için el ele' sloganıyla yola çıktıkları TÜBİTAK-ARDEP birimini basına tanıttı. Trakya Üniversitesi Rektörü Yörük, Trakya Üniversitesi'nin T?

GÜNDEM 22.10.2014 14:59:00 0
TÜ

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen TÜBİTAK-ARDEP destekli proje üretme kapasitesinin arttırılması konulu tanıtım toplantısına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Recep Duymaz, Genel Sekreter Erengül Özdemir, proje ekibi, Yürütücü Prof.Dr. Mustafa İnan ve Araştırmacılar, Prof. Dr. Burçin Erdoğu, Prof. Dr. Ahmet Ulugöl, Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Uzm. Burcu Özer ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

ÜNİVERSİTEMİZİN ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME PROJELERİNİ ÜRETME POTANSİYELİ YÜKSEK

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, ülkede son yıllarda bilime, araştırma ve geliştirmeye çok büyük önemin verildiğini belirterek, "Fonlama ve destekleme açısından destekleyen lider kuruluşların başında TÜBİTAK gelmekte. TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde yaptığımız projenin tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Buradaki ana hedef, TÜBİTAK-ARDEP destekli proje üretme kapasitesinin arttırılması. Ana hedef bu. ARDEP dediğimiz, Araştırma ve Destekleme Başkanlığıyla birlikte yaptığımız bir proje bu. Üniversitemiz, altyapı ve akademik personel bakımından belirli bir gelişmişlik düzeyine ulaşması ve araştırma-geliştirme projelerinin üretme potansiyelinin yüksek olması nedeniyle biz bir çağrı aldık TÜBİTAK’tan. Bu proje bu çağrı sonrası gelişti" diye konuştu.

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN TÜBİTAK TARAFINDAN VERİLEN DESTEKLERDEN DAHA FAZLA YARARLANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Rektör Yörük, TÜBİTAK tarafından proje ile ilgili 30 ülkeye davet yapıldığını hatırlatarak, "Bu çağrıyı TÜBİTAK, 30 üniversiteye yaptı. 30 davet edilen üniversite içerisinde 24 üniversite bu davete cevap verdi. Ve bu 24 üniversite içerisinden 8 üniversite desteklenmeye değer bulundu. Üniversitemizde bu grubun içerisinde yer alıyor. Buradaki amaç, Trakya Üniversitesi’nin TÜBİTAK tarafından verilen desteklerden daha fazla yararlanması ve daha fazla pay alması" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Merkezi