Edirne 2. kitap fuarı başlıyor

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, 'Edirne 2. Kitap Fuarı' etkinliği başlıyor.

GÜNDEM 17.10.2014 14:06:00 0
Edirne 2. kitap fuarı başlıyor

17-26 EKİM ARASI DÜZENLENECEK

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları ile buluşturmak amacı ile 17-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Ekmekçizade Kervansaray’ında 'Edirne 2.Kitap Fuarı' düzenlenecek.

 

KİTAP KÜLTÜRLERİN GELİŞİMİNDE EN BÜYÜK GÜÇ OLMUŞTUR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, "Medeniyetleri oluşturan ve kültür yaşamının temel taşlarından olan bilgi, insanlığın doğuşundan bugüne toplumların ekonomik ve kültür gelişmelerinde daima en büyük güç olmuştur. İlk çağlarda konuşarak ve işaretlerle aktarılan bilgi, gelişen teknolojik gelişmelerle birlikte kültür yaşamına kağıdın girmesi ve matbaanın icadıyla üretim sürecinden sonra çoğaltılabilme-biriktirebilme özelliğine sahip olmuştur. Bu süreç ile birlikte, yazarlarımız tarafından üretilen eserler, yayınevleri tarafından hızla yayımlanarak, toplumların aydınlanması amacıyla bireylere ulaştırılması sağlanmıştır" dedi.

 

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Gürkan, öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı ve yazarları, okuyucuları ile buluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Edirne Belediye Başkanlığı olarak kentimizde yaşayan halkımıza, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak amacı ile 17-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Ekmekçizade Kervansaray’ında 'Edirne 2. Kitap Fuarı' düzenlenecektir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi