İstanbul'dan Keşan'a ihracat ödülü

Keşan TSO Üyesi Yörükoğulları Gıda ve Kale Madencilik 2013 Yılının 'En Başarılı İhracatçı'ları oldu

GÜNDEM 16.10.2014 15:32:00 0
İstanbul

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2013 yılında en fazla ihracat yapan başarılı ihracatçıları ödüllendirdi.

 

BAŞARILI İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ödül töreninde, 2013 Yılı "Bakliyat-Hububat-Baharat ve Değirmencilik Ürünleri alanında en çok ihracat yapan firmalar arasında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Yörükoğulları Gıda San. Ve Tic. A.Ş. dördüncü, Kale Madencilik San. Ve Tic. A.Ş. onuncu seçildi.Keşan TSO Meclis Üyesi ve Yörükoğulları Gıda San. ve Tic. A.Ş yetkilisi Evren Yörük yaptığı açıklamada, ülkenin ve sektörün tek çıkış yolunun ihracat olduğuna dikkat çekerek ihracat konusunda daha da ileriye gitmek istediklerini ifade etti.

 

2013 ZOR BİR YIL OLDU

Öte yandan töreninin açılışında konuşan İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, 2013 yılının ticaret bakımından zor bir yıl olduğunu hatırlatarak, krizlerde dahi sektörün en önemli çıkış yolunun ihracat olduğunu söyledi. Sektörün ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulunan Zekeriya Mete, 5 yıl önce yaklaşık 3.6 milyar dolar olan Hububat, bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracatının yüzde 80 oranında bir artış ile bugün 6.5 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade ederek sektörün 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmak üzere yoğun bir çaba içine girdiğini kaydetti.

 

HANGİ ALANLARDA ÖDÜL VERİLDİ

İhracat ödülleri, İşlenmiş Tarım Ürünleri İhracatı, Bakliyat-Hububat-Baharat ve Değirmencilik Ürünleri İhracatı, Diğer Gıda Müstahzarları İhracatı ile Bitkisel Yağlar ve Yağlı Tohumlar İhracatı alanlarında değerlendirildi.4 farklı kategoride değerlendirilen ödül törende genç tasarımcıların önünü açmak ve katma değeri yüksek yenilikçi ürünleri sektöre kazandırmak amacıyla 1.Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması da düzenlendi.

 

Haber Merkezi