Milletvekili Köprülü Bakan Güllüce'ye Ulaş Sulama Göleti'ni sordu

Milletvekili Emre Köprülü, Ulaş Sulama Göleti'ni Türkiye Büyük Millet Meclis gündemine taşıdı. Köprülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin cevaplandırması iç

GÜNDEM 13.10.2014 15:11:00 0
Milletvekili Köprülü Bakan Güllüce

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene’nin Ulaş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan DSİ Sulama Göleti’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) gündemine taşıdı.Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde göletle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den açıklama yapmasını istedi. Köprülü T.B.M.M’ye verdiği dilekçede şunlara yer verdi:

 

ULAŞ SULAMA GÖLETİ KULLANILAMIYOR

Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan DSİ Ulaş Sulama Göleti; çevresinde bulunan sanayi tesislerinin atıkları sebebiyle ciddi şekilde kirlenmiştir. Tarım arazilerini sulayan, küçük ve büyükbaş hayvanları için bu Göleti kullanan ve amatör balıkçıklık yapan yöre halkı bu kirlilik sebebiyle sıkıntı yaşamaktadır. Gölet çevresinde bulunan çeşitli sanayi kuruluşlarından atık suların gelmesiyle oluşan kirlilik sorunu ve çevreye yayılan kötü kokular sebebiyle; vatandaşlar bu gölet suyunu ne arazileri için, ne de hayvanları için kullanabilmektedir.

 

GÜLLÜCE’DEN CEVAP İSTEDİ

Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan DSİ Ulaş Sulama Göleti uzun süredir çevresinde ki sanayi tesislerinin atıkları sebebiyle kirlenmiş, kullanılamaz hale gelmiştir. Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan vatandaşlarımız kirlenen bu su sebebiyle ne arazilerini sulayabilmekte ne de hayvanları için bu Göleti kullanabilmektedir. Bölge halkının mağduriyetini gidermek adına ve çevre kirliliği ile ciddi sağlık problemlerinin oluşmasının önüne geçmek adına gerekli araştırmaları yapıp acilen önlemler almayı düşünüyor musunuz?