ÇERKEZKÖY'DE BİR TEDBİRSİZ MÜTEAHHİT VAKKASI DAHA

BU KEZ MECSİT CEMAATİ ŞİKAYETÇİ Aykan Apartmanı sakinlerinin şikayetine benzer bir şikayette Mimar Sinan Mescidi cemaatinden geldi. Mimar Sinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akarsu öncül

GÜNDEM 13.10.2014 14:59:00 0
ÇERKEZKÖY

Geçtiğimiz günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Azcan Sokak’ta Aykan Apartmanı sakinlerinin şikayetine benzer bir şikayet daha geldi. İstasyon Mahallesi Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi yanındaki Şehit Teğmen Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Mimar Sinan Mescidi’nin cemaati, mescid yanında inşaat yapan müteahhitten şikayetçi oldu. Mescid yanında inşaat yapan firma tarafından havlu duvarı yıkılarak zarar verdiği ileri süren Mimar Sinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek başkanı Mustafa Akarsu, mütahahitten şikayetçi olduklarını söyledi.

 

MÜTEAHHİT MESCİDİMİZE ZARAR VERDİ

Mimar Sinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Mustafa Akarsu şikayeti ile ilgili olarak, “Mimar Sinan Mescidi’mizin yanında bina yapan bir firma mescidimizin havlu duvarını yıkarak mescit duvarına kadar toprak doldurması ile mescidimize zarar vermiştir. Kendisini bu konuda uyardık ve neden böyle yapıldığını sorduğumuzda da yaptığı inşaatın çekme payının üç metre olduğunu ve bu nedenle havlu duvarını yıkarak mescit duvarına kadar toprakla doldurduğunu söyledi.” açıklamasını yaptı.

 

 

ŞİKAYETÇİ OLDUK

Mütiahhitten şikayetçi olduklarını belirten Dernek Başkanı Mustafa Akarsu şunları kaydetti: “En azından bu durumu önceden bize haberdar edebilir ve bilgi verebilirdi. Ancak inşaatı yapan firmanın mescidimizin duvarını yıkmaya hakkı olmadığı gibi onun bu kısımda bu kadar da çekme payı bulunmamaktadır. Üstelik mescidin yanında bulunan bir vatandaşa ait boş binanın bile bir tarafını yıktı. Üstelik neymiş mescidin bulunduğu alan yeşil alanmış. Öylede olsa o onu ilgilendirmez. Çünkü buraya mescit yapılması iznini belediyemiz verdi. Onun buraya zarar vermeye hiçbir hakkı yok! Biz dernek yönetimi olarak durumu belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bildirdik ve gerekenin yapılmasını istedik.”Bu arada, Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, henüz Mimar Sinan Camii’ni tamamlayamadığı için bölgede yapılacak cami adında bir mescitte cemaat namaz kılıyor.

 

Haber/Seyit SÜREN