Olayların sağduyu ile sona ermesini diliyorum

Ak Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, son günlerde sokaklarda yaşanan terör eylemlerinin tasvip edilecek bir yönü olmadığını belirterek, "Yaşanan olayların bize yaraşır şekilde sağduyu ile sona

GÜNDEM 12.10.2014 15:46:00 0
Olayların sağduyu ile sona ermesini diliyorum

Ak Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, yaşanan olayları hiçbir zaman tasvip etmediklerini ifade ederek, "Ülkemizde yaşanan olayların bize yaraşır şekilde, sağduyuyla ve hepimizin üzerinde çok düşünmesi gerektiği ve bir şekilde sona ermesini diliyorum" dedi.

Sezen, AK Parti'nin 5. Olağan Kongre süreçlerinin başladığını belirterek, seçim sürecinin parti ve ülke adına hayırlı olmasını dile getirdi. Türkiye'de son yaşanan olayları değerlendiren Sezen, "Ülkemizde yaşanan olayların bize yaraşır şekilde, sağduyuyla ve hepimizin üzerinde çok düşünmesi gerektiği ve bir şekilde sona ermesini diliyorum. IŞİD olayından, Güneydoğu’da yaşanan olayları hiçbir zaman tasvip etmedik. Bu olayların hiçbir zaman destekçisi olmamız mümkün değil. Parti olarak Türkiye’nin üzerine düşen görevleri vatandaşlarının yanında Türk, Kürt, Çerkez, Laz ayrımı yapmadan tüm insanımızı kucaklayarak devam etme durumunda, bunu da yıllardır yapıyoruz. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bizim hiçbir şekilde parti olarak, vatandaşlarımızı birbirinden ayırmamız mümkün değil ama geldiğimiz noktada çok üzgünüz" ifadelerini kaydetti. 

 

 

"ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN GİZLİ GÜÇLERİN TEKRAR TEZGAHLADIKLARI BİR OYUNDUR"

Yaşanan olayları Türkiye’de farklı senaryoların, dış mihrakların, Türkiye'yi hedef alan gizli güçlerin tekrar tezgahladıkları oyundan başka bir şey olmadığını kaydeden Sezen, "Bu konuda hepimize tüm milletimize sağduyulu olmak, uyanık olmak düşüyor. Sonuçta bu vatanın toprağı bizim, her karış toprağını korumak görevimiz. Dış düşmanlar niyet ederse gerektiğinde canımızı hiç gözümüzü kırpmadan sonuna kadar vermeye hazırız. Ama son yaşanan olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Bu sokağa çıkanları terör elemanları olarak değerlendiriyorum. Bu kişilerin akıllarına başlarına toplayıp, bu ülkeye zarar vermeden, insanımıza da sahip çıkarak hepimiz birlik beraberlik içinde sağduyulu bir şekilde davranarak kınıyoruz. Ama bu olayları takip de ediyoruz, bize düşen bir şey olursa canımızı da ortaya koyarak, bu milletin ülkeyi koruyacağına inancım sonsuz. Bu sebeple tüm toplumu iktidar, muhalefet ayrımı gözetmeden sağ duyulu davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya Ak Parti İl Başkanı’nın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Kerem Arda ve İl Kadın Kolları Başkanı Nursel Arseven katıldı. Merkez İlçe Başkanı Arda, 5. Olağan Kongresi hakkında hazırlanan basın açıklamasını okuyarak bilgi verdi. 

 

Haber Merkezi