Ateş böcekleri eğitime ışık tutuyor

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Eğitim gönüllüleri Vakfı'nın Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimleri'nden eğitim desteği alacak. Tekirdağ'da ilk kez Kapaklıâ€

EĞİTİM 12.10.2014 15:25:00 0
Ateş böcekleri eğitime ışık tutuyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimleri’nden biri olan 'Nahum Ailesi', 13 Ekim tarihinden itibaren Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencilerine eğitim desteği verecek.

 

NİSAN 2015’E KADAR KAPAKLI’DA KALACAK

Geçtiğimiz günlerde ‘Anlamlı Bir Çevre, Etkili Bir Eğitim Ortamı’ projesi kapsamında çocukların daha uygun bir ortamda eğitim-öğretim görebilmeleri adına okul bahçesinde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiren Okul Müdürü Suat Yüksel, bir projeye daha imza attı. Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile irtibata geçen Suat Yüksel, TEGV’ye ait 24 Ateşböceği TIR’ından biri olan Nahum Ailesi Öğrenim Birimi TIR’ını ilçeye getirterek Nisan 2015 tarihine kadar öğrencilere eğitim desteği verilmesini sağladı.

 

AMACIMIZ EN KALİTELİ EĞİTİMİ VEREBİLMEK

Proje ile ilgili konuşan Okul Müdürü Suat Yüksel, “TEGV, Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. TEGV’in Nahum Ailesi Gezici Öğrenim Birimi TIR’ı okulumuzun yan tarafına konuşlandı. Burada yaklaşık 6 ay boyunca öğrencilerimize eğitim desteği verecekler” dedi. Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimleri Projesi’nin Tekirdağ’da ilk kez Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda hayat bulacağına dikkat çeken Suat Yüksel, “Tek amacımız, yavrularımızın eldeki imkanlar doğrultusunda en uygun ortamda en kaliteli eğitimi almalarını sağlamaktır. Okul yönetimi olarak gerek İlçe Kaymakamlığımızın gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

GÖNÜLLÜLER DE DESTEK VEREBİLİR

Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri’nde TIR dorsesi içine kurulu ‘Bilişim ve Teknoloji Alanı’, ‘Serbest Etkinlik Alanı’ ve ‘Yaşam Alanı’ olmak üzere 3 bölüm bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda yaklaşık 3 bin çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböcekleri; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor. Ateş Böceği Nahum Ailesi Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Burak Tosun, uygulanan etkinliklere bölge halkının da gönüllü olarak destek verebileceğinin altını çizdi.

 

HEM EĞLENECEKLER HEM ÖĞRENECEKLER

Proje ile ilgili bilgiler veren Tosun, “Sorgulayan, öz güven sahibi ve topluma faydalı olacak bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bütün çocuklara kapılarımız açık. Çocuklar burada hem eğlenceli vakit geçirecek, hem de faydalı bilgiler öğrenecek. Biz, eğitim-öğretim döneminde milli eğitimi tamamlayıcı faaliyetlerde bulunuyoruz. Yazın çocukların yorgunluklarını atlatacakları etkinliklerimiz de olacak. Bu etkinlikler çocuklarımızı hem eğlendiriyor hem de öğretiyor. Çocuklar, kendilerine en uygun mesleğin ne olduğuna karar verebiliyorlar. Hiç tanımadıkları ya da bilmedikleri meslekler hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Bunun yanında satranç, bilgisayar, yap-boz ve kelime oyunlarımız var" dedi.

 

İLHAM KAYNAĞI OLDU

TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri Projesi’nin 2000 yılında ‘Umut 2000’ projesi ile başladığını anımsatan Burak Tosun, “1999 depreminden sonra eğitime katkı sağlamak için gezici otobüslerle başlatılan Umut 2000 projesi adeta Ateş Böceği projesine ilham kaynağı oldu. 2000 yılında otobüs ile başlayan eğitim seferberliği 14 yıldır devam ediyor. Bu zamana kadar 7’si yurt dışında olmak üzere 90’a yakın il ve yaklaşık 500 noktada, 130 bin kilometreden fazla yol kat ederek yaklaşık 900 bin çocuğa ulaştık. TEGV Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimleri’nin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara gezici öğrenim birimi olan Ateşböcekleri sayesinde eğitim desteği sağlıyor.” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ