Öğrencileri üniversiteye 'Mehmetçik' hazırlayacak

3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mehmetçik Dersanesi'ni kurdu. Mehmetçik Dershanesi'nde vatani görevini yapan öğretmenler, ÇTSO Lisesiâ??

EĞİTİM 12.10.2014 15:05:00 0
Öğrencileri üniversiteye

Vatani görevlerini yapmak üzere Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na gelen öğretmenler, Mehmetçik Dershanesi Projesi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde eğitim öğretim gören şehit ve gazi çocukları ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını üniversiteye hazırlayacak.

 

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince, şehit ve gazi çocuklarının ve dershane imkanı bulunmayan gençlerin üniversiteye hazırlanabilmesi maksadıyla 2002 yılında kurulan Mehmetçik Dershaneleri projesi, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Tekirdağ’da ilk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde düzenlenen açılış töreni ile hayat buldu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde gerçekleştirilen Mehmetçik Dershanesi açılış törenine Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdür Vekili Yıldız Ersoy, Mehmetçik Dershanesi’nde görev yapacak olan asker öğretmenler, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.  

 

OKULUMUZ PEK ÇOK DALDA ADINI DUYURDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdür Vekili Yıldız Ersoy yaptı. ÇTSO Lisesi’nin başta eğitim olmak üzere spor, müzik ve görsel sanatlar gibi pek çok dalda adını duyurduğuna dikkat çeken Yıldız Ersoy, “Okulumuz şimdi de Mehmetçik Dershanesi projesine ev sahipliği yapıyor. 2002 yılında hayat bulan proje, dershaneye gidemeyecek durumda olan öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturuldu. Konuyla ilgili protokol, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı arasında 13 Temmuz 2012’de imzalandı” dedi.

 

219 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Mehmetçik Dershanesi’ne şu ana kadar 219 öğrencinin başvurduğunu söyleyen Ersoy, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla ilçemizdeki tüm okullara Mehmetçik Dershanesi duyurusunu yaptık. Okulumuzdan 92, hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 60, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden 32, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden 23, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 8 ve Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden de 4 öğrenci Mehmetçik Dershanesi’ne başvurdu. Öğrencilerimizin alanları doğrultusunda 3’ü 11’inci sınıf, 6’sı 12’nci sınıflardan toplam 9 şube oluşturuldu” diye konuştu.

 

9 ASKER ÖĞRETMENLİK YAPACAK

Mehmetçik Dershanesi’nde toplam 9 askerin öğretmen olarak görev yapacağını kaydeden Yıldız Ersoy, “Öncelikle Mehmetçik Dershanesi’nde üniversiteye hazırlanacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Azimle ve sabırla başaramayacağımız hiçbir şey yok. Gençliğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin. Mehmetçik Dershanesi tüm Çerkezköy’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Okul Müdür Vekili Yıldız Ersoy’un konuşmasının ardından açılış kurdelesi Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz tarafından kesildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ