Vergi daireleri yeniden yapılandırmalara başladı

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen kanunun getirdiği mükelleflerin borçlarına ilişkin yeniden yapılandırmalara başladı

GÜNDEM 10.10.2014 14:04:00 0
Vergi daireleri yeniden yapılandırmalara başladı

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı, yaptığı açıklamada yeniden yapılandırmalara başladığını duyurdu. Ve bu konuda mükelleflerin başvurularının kabul edildiği belirtildi.

 

ARALIK AYINA KADAR BAŞVURU YAPILABİLECEK

Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada başvuruların önümüzdeki aralık ayına kadar yapılması gerektiği belirtilerek, “Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun 10.09.2014 tarih ve Mükerrer 29116 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, Kanun kapsamından yararlanacak olan vatandaşlarımızın başvurularını 01.12.2014 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.”denildi.

 

DİLEKÇELER ALINMAYA BAŞLANDI

Başvuruların kabul edilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, “Vergi Dairesi Müdürlüklerimizce mükelleflerimizin yasa kapsamındaki talep dilekçeleri alınmaya başlanılmış olup, ayrıca dileyen mükelleflerimiz başvurularını internet üzerinden www.gib.gov.tradresinden de yapabileceklerdir.” İfadelerine yer verildi.

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİLECEK

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi: “Söz konusu Kanun çerçevesinde mükelleflerimizin taleplerine göre 3,6,9,12 ve 18 eşit taksitte iki ayda bir ödenecek olan taksitlendirmelere ilişkin ilk taksit ödeme süresi bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü ayda (En son 31.12.2014 tarihinde) yapılması gerekmekte olup, Kanunun uygulanmasına yönelik olarak 29.09.2014 tarihinde yayımlanan 1 Seri Nolu Genel Tebliğinde gerekli açıklamalara yer verilmiştir. Mükelleflerimiz vergisel yükümlülüklerini kolaylıkla yerine getirebilmeleri konusunda karşılaşacakları sorunlar hakkında Gelir İdaresi Başkanlığımız Vergi İletişim Merkezi 444 0 189 VİMER Hattından yararlanabilecekleri gibi, internet üzerinden vergi borçlarını öğrenmek isteyen mükelleflerimiz www.gib.gov.tr ‘ de Borç Bilgilendirme Servisinden bilgi edinebileceklerdir. Ayrıca, il merkezinde ve ilçelerimizdeki vergi dairelerinde Başkanlığımızca görevlendirilecek yetkililer tarafından yasa kapsamında uygulamaya yönelik danışmanlık hizmeti verilecektir.”

 

Haber Merkezi