AK Parti'den eş zamanlı açıklama

Ak Parti Genel Merkezi'nin aldığı karar üzerine basının karşısına geçen Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Ercan Erdoğan, son dönemlerde yaşanan sokak eylemleriyle ilgili basın bildirisin

GÜNDEM 10.10.2014 13:57:00 0
AK Parti

AK Parti, dün sabah saat 10.00’da yurt genelindeki tüm il ve ilçe başkanlıklarında aynı anda basın açıklaması düzenledi. Bu kapsamda Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Ercan Erdoğan parti binasında basın açıklaması yaptı. Son günlerde ülkenin birçok noktasında meydana gelen saldırı olaylarının kınandığı açıklamada, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 5’inci Olağan Kongresi’nin de 16 Kasım Pazar günü yapılacağı ifade edildi.

 

VATANDAŞLARIMIZI DERİNDEN ÜZDÜ

AK Parti Genel Merkez tarafından ülkedeki tüm il ve ilçe teşkilatlarına gönderilen basın açıklamasını okumadan önce, ülkemizde son günlerde yaşanan olaylara değinen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı Teşkilatlanma Başkanı Ercan Erdoğan, “IŞİD terör örgütünün sınırlarımıza kadar dayanması sonucu ülkemizin birçok noktasında çeşitli terörist eylemler gerçekleşmeye başladı. Yaşanan bu olaylar tüm vatandaşlarımızı derinden üzmüştür” dedi.

 

AMAÇLARI ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK

Eylemlerin Kobani’deki Kürt halkının haklarını savunmak adına yapılmadığının altını çizen Ercan Erdoğan, “Bu eylemlerin hepsi, gezi olayları ve 17 Aralık operasyonu ile ulaşılması hedeflenen ama tutmayan planların devamıdır. Bunların hepsi çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY DIŞINDAN GELDİLER

 Benzer eylemlerin 3 gün önce Çerkezköy’de de gerçekleştirildiğini anımsatan Erdoğan, “Emniyet yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, eylemlere katılanların yüzde 95’inin Çerkezköy dışından geldiği belirtildi. Eylemlere katılanları kimse tanımıyor” ifadelerini kullandı.    

 

MHP BİNALARINA SALDIRIYORSUNUZ?

İnsanların dükkanlarının yakılmasıyla, bir başkasının canı veya malına zarar verilmesiyle hak talep edilemeyeceğine vurgu yapan Ercan Erdoğan, “Biz AK Parti olarak çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Çerkezköy halkından tek isteğimiz bu tür provokasyonlara alet olmamalarıdır” çağrısı yaptı. İstanbul’da MHP İlçe Teşkilatına saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Erdoğan, “Madem AK Parti hükümetini suçluyorsunuz neden MHP binalarına saldırıyorsunuz? Çünkü amaçları insanları birbirine düşürmektir. Başka bir niyetleri yoktur” dedi.    

 

MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN DE KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’e sağduyulu açıklamaları nedeniyle teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Sağımda oturan arkadaşım Kürt, solumda oturan arkadaşım Laz, karşımda oturan arkadaşım buranın yerlisidir. Bizim bir huzursuzluğumuz yok. İnanıyoruz ki halkımız sağduyulu davranacaktır. Emniyetimiz ülkenin her noktasında olaylara hakimdir. Herkes çok iyi bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti her zaman mazlumun yanında, zalimin de karşısında olmaya devam edecektir” diye konuştu.  

 

AK PARTİ, DEMOKRATİK HAYATIN ÖRNEK PARTİSİ OLDU

Konuşmaların ardından AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongresi hakkındaki yazılı basın açıklamasını okuyan Ercan Erdoğan, “Partimiz, ülkemizin birlik ve beraberliğine ve demokrasiye gösterdiği sadakatle darbe kurallarını, vesayet sistemini sona erdirdi. AK Parti bütün başarısını milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır. Yapılamaz denilen birçok icraat AK Parti döneminde gerçekleştirildi. AK Parti, demokratik hayatın örnek partisi oldu. Hedefimiz, 5’inci Olağan Kongre’den başarıyla çıkmak, 2023, 2053 ve 2071 Türkiyesi’ne istikrarla ve selametle ulaşmaktır. Kongrelerimiz, ülkemizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır” dedi.  

 

ŞU ANA KADAR YAPILMIŞ RESMİ BAŞVURU YOK

AK Parti kongrelerinin çözüm süreci iradesinin kaynağı olduğunu belirten Ercan Erdoğan, “Kongrelerimiz, yeni anayasanın aziz milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Yeni Türkiye yolunda atılacak adımların kaynağıdır” vurgusu yaptı.

 

16 KASIM’DA YAPILACAK

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Kongresi’nin 16 Kasım Pazar günü yapılacağını bir kez daha hatırlatan Ercan Erdoğan, “Yeni Türkiye nezdinde yeni teşkilatlarla, taze kanla iktidarı yeniden kazanacağız. İl kongrelerimizi de şubat ayında gerçekleştireceğiz. İlçe Başkanlığı için şu ana kadar yapılmış resmi başvuru yok. İki arkadaşımız basın aracılığı ile adaylıklarını açıkladı. Kongremiz şimdiden tüm Türkiye’ye hayırlı olsun” diyerek konuşmasını noktaladı. Basın açıklamasında AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Belediye Meclis Üyeleri Melek Şen ve Seyithan Caferoğlu ile partililer yer aldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ