THK Kurban Bayramı'nı verimli geçirdi

THK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil toplanan deri sayılarını açıkladı. Sevil, son 10 yılın en fazla derisini topladıklarını söyledi

GÜNDEM 9.10.2014 14:03:00 0
THK Kurban Bayramı

Kurban Bayramı’nın ardından Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi Başkanı Ahmet Sevil, THK’nın topladığı derilerle ilgili bilgi verdi. THK Şube Başkanı Sevil, bu Kurban Bayramı’nda 3 bin 977 koyun 292 sığır ve 332 de keçi derisi topladıklarını kaydetti.

 

DERİ TOPLAMA YETKİSİ THK’DA

THK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl, sadece Türk Hava Kurumu’nda olan kurban derisi toplama yetkisi genişletilerek tüm dernek ve kuruluşlara açılmıştı. Bu nedenle meydana gelen yeni durumu bizde merak ediyor ve şubemize yapılacak deri bağışında düşüş yaşanabileceği endişesini de taşımaktaydık. Fakat bu yıl bu beklentilerin aksine deri bağışı son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yıl 3 bin 977 adet koyun derisi. 332 adet keçi derisi. 292 adet (10.250 Kilogram) sığır derisi şubemize bağışlandı.”THK Şube Başkanı Sevil, “Şubemize kurban derisi bağışında bulunan hayırsever halkımız başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Albayrak’ a , Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Ekrem Eşkinat’a ve tüm muhtarlarımıza desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”diye açıklamasını tamamladı.

 

Haber Merkezi