BAKAN MÜEZZİNOĞLU KEŞAN GENÇLİK MERKEZİ'Nİ AÇTI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni yapılacak Keşan Gençlik Merkezi'nin temelini attı. Temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, "Gençler için üçüncü doğru adres çok öne

GÜNDEM 8.10.2014 17:54:00 0
BAKAN MÜEZZİNOĞLU KEŞAN GENÇLİK MERKEZİ

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Keşan Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Keşan Gençlik Merkezi temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, özellikle son yıllarda gençlerin, sosyal faaliyet alanlarından uzaklaştıklarını belirterek, onları tekrar bu alanlara çekmek için ülke genelinde gençlik merkezleri oluşturduklarını belirtti.

 

GENÇLER İÇİN ÜÇÜNCÜ DOĞRU ADRES ÇOK ÖNEMLİ

Bakan Müezzinoğlu, gençleri yeniden kazanabilmek için projeyi başlattıklarını söyleyerek, "Batının bir tabiri vardır, 'Üçünü doğru adresler' tabirini kullanırlar. Her insanın iki temel adresi vardır. Birinci evi, ikincisi işi. Gençlerin ise birincisi evi diğeri de okulu. Ama üçüncü doğru adresler sosyalleşme anlamında, sosyal kültürünü, ruh zenginliğini ve duygu zekasını geliştirme anlamında en doğru ve en faydalı olan adreslerden birisi de üçüncü doğru adreslerdir. Son yıllarda gençlerimiz adına üçüncü doğru adresleri kaybettik. Bunları yeniden kazanabilmek adına bu gençlik merkezlerini bir proje olarak gençlerin önüne getiriyoruz. Çünkü ev ve okul arasında doğru adresler spor alanları olmalı, kültür merkezleri olmalı, bilgi merkezleri olmalı, beyin fırtınaları yapabilecekleri münazara alanları olmalı. Bunlar ne kadar çoksa çocuklarımız için üçüncü doğru adresler o kadar çoktur" dedi.

Projenin gençlere gelecekte olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki milletçe zorluklara karşı verdiğimiz mücadelenin dinamiklerini gençlerimiz bilimde, sanatta, sporda, kültürde, teknolojide ve medeniyet mücadelesinde verecek ve büyük önderimiz Atatürk’ün gençlerimize göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesine inşallah Cumhuriyet’imizin 100.’üncü yıl dönümünde, 2023’te ulaşmış olacaklar" diye konuştu.

 

EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ GENÇLERE KAPI ARALAMAK

Müezzinoğlu, kendilerine düşen görevlerin başında gençlere kapı aralamak ve gençlerin önünü açmak olduğunu vurgulayarak, "Mücadele ruhuyla, azim ve kararlılıkla bu toplumun, bu milletin değerleriyle ve tarihi geleceği taşıma anlayışıyla gençlere kapı aralamak, gençlerin önünü açmak ve onları yarınlara daha çağdaş daha modern zeminlerde taşıyabilmek. Bu anlamda bu bölgede temelini attığımız bu gençlik merkezi inanıyorum ki Keşan’ın ve bölgenin gelecek dinamiklerine önemli katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Merkezi