Atatürk düşmanlığı Tekirdağ'a sıçradı

Muratlı'da Atatürk bütüne çirkin saldırı! Atatürk büstünü kırdılar Türk bayrağını da indirdiler. Kaymakam Mahmut Ersanlıoğlu olay yerine gelerek bilgiler aldı.

GÜNDEM 8.10.2014 16:43:00 0
Atatürk düşmanlığı Tekirdağ

Güneydoğu’da Atatürk büstlerine saldıran terör örgütü yandaşları bu kez Tekirdağ’da saldırdı. Muratlı Talatpaşa İlköğretim okulunun bahçesindeki Atatürk büstü kırıldı. Sabah okula gelen okul idarecileri Atatürk büstünün kırıldığını görmeleri üzerine hemen durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kırılan Atatürk büstünün parçalarını ve indirilen Türk bayrağını çöp kutusunda buldu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından büst parçaları toplandı. Olayla ilgili olarak polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

 

ÖZTRAK ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yaşanan olayı büyük bir üzüntü içinde öğrendiğini belirterek vatandaşları sağduyuya davet etti. Öztrak, "Ata'mızın büstü ve bayrağımız bu ülkenin birlik ve beraberliğinin en önemli sembolleridir. Bunlara saldırmak, aynı zamanda, milletimizin birlik ve beraberliğine saldırmaktır. Ortadoğu'da yaşanan savaş ve vahşet tüm Türkiye'yi derinden yaralamaktadır. Ancak, bölgedeki kaosun faturasını ülkemize kesmeye çalışanlar, protesto adı altında kalkışmalara girişenler, ulusumuzu ulus yapan ortak değerleri yıkmaya teşebbüs edenler, karşısında milletimizin çelik iradesini bulacaktır. Bu eylemlere girişenler, sınırlarımızın hemen yanı başındaki karanlık tabloya bakmalı, Türkiye'de yıllar boyu huzur içinde yaşamamızı sağlayan değerlerin kıymetini bilmelidir."diye konuştu.

 

Haber Merkezi