Kadir Abi'den Çerkezköy'e şafak ziyareti!

Sabahın ilk ışıklarıyla Çerkezköy'e gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ehl-i Beyt Dergahı'nı ziyaret etti. Albayrak, gazetecilerin soruları üzerine Vali Ali Yerlikaya ile aralar

GÜNDEM 8.10.2014 13:36:00 0
Kadir Abi

Gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki samimi tavırları ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan ve Tekirdağlıların ‘Kadir Abi’si olmayı başaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’nı ziyaret etmek üzere Çerkezköy’e geldi.

 

SABAH NAMAZINI ÇERKEZKÖY’DE KILDI

Dün sabah saat 06.00 sıralarında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı ile birlikte Çerkezköy’e gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, burada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı Ensar Sivri,Ali Dede ve Binali Etyemez, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut ve partililer tarafından karşılandı. Beraberindeki heyet ile birlikte Merkez Osmanlı Camii’nde sabah namazını kılan Başkan Albayrak, daha sonra Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’na ziyarette bulundu.

 

ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve beraberindeki heyet burada Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve Dernek Üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyyid Sinan Boztepe, Albayrak’a yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı binasının yer tahsisinin ve kaba inşaatının Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem ve dönemin meclis üyeleri tarafından yapıldığını ifade eden Sinan Boztepe, “Bu kapsamda bir kez daha başta Ali Ertem olmak üzere bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.   

 

BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADI

Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı binasının yüzde 80’inin tamlandığına hatırlatan Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Binamızda ince işçilik dediğimiz çalışmaların da tamamlanmasının ardından bir eksiğimiz kalmayacak. Biz burada çocuklarımıza Kuran-ı Kerim Kursu veriyoruz. Önümüzdeki süreçte burada her gün 100-150 ihtiyaç sahibine yemek vermeyi hedefliyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Bunun en güzel örneğini de Bayram Namazı’nda gösterdik. Alevisi, Sünnisi, Bektaş Velisi tüm canlar birlikte bayram namazımızı eda ettik” dedi. Boztepe, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın gerçekleştirdikleri tüm programları yakından takip ettiğinin altını çizerek, “Biz davet etsek de etmesek de kendisi bizi hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Bu duyarlılığı için Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ayrıca teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

 

İN CİN TOP OYNUYORDU

Sabahları erken kalkıp işe başlamayı sevdiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sabah erken kalkmak insanı zinde tutar. Geçtiğimiz günlerde Sarılar Köyü’ne ziyaret yapmak istedik. Muhtarı aradık ve saat 7’de köylerini ziyaret edeceğimizi bir gün öncesinden haber verdik. Sabah 07.00’da köy muhtarlığı önüne gittiğimizde adeta in cin top oynuyordu. Kimsenin olmadığını görünce geri dönmek istedik. Köyün çıkışında bir pankart gördük. Pankarta ‘Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak saat 19.00’da köyümüzü ziyaret edecek’ yazıyordu. Yani, muhtar bizim sabah 7’de oraya gideceğimize ihtimal dahi vermemişti” dedi. 

 

VALİ BEY DEVLETİN ATANMIŞ AMİRİDİR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 31 Mart sabahı siyaseti bıraktığının altını çizen Kadir Albayrak, Dergah hakkında bilgi aldıktan sonra eksiklerin giderilmesi için gerekli desteğin verileceğini dile getirdi. Ehl-i Beyt Dergahı’ndaki program kahvaltı ile devam etti. Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Albayrak, Vali Ali Yerlikaya ile arasında her hangi bir sorun olmadığını belirterek, “Vali bey Devletin atanmış amiridir. Ben de milletin seçtiği bir temsilciyim. Devlet ile millet asla kavga etmez. Bu anlamda bizi Vali beyle karşı karşıya getirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı. 

 

ÖDENEK YETERSİZ

Su fiyatlarında meydana gelen artışlar hakkında da açıklamalarda bulunan Kadir Albayrak, “Biz bu fiyatları belirlemeden önce tüm ilçelerden su birim fiyatlarını aldık. Bu fiyatların ortalamasını çıkardık. Daha sonra da Atık Su bedelini üstüne ekledik. Son haliyle bazı bölgelerde su fiyatları düşerken, bazı yerlerde ise yükselmiş oldu. Bu doğrudur. Fakat bilindiği üzere TESKİ yeni kuruldu. Yapacak çok işi var. Tekirdağ’da kanalizasyonu olmayan yerler var. 150 köyde kanalizasyon var. Fakat onlar da atık sularını derelere akıtıyor. Köylerimizdeki su depolarının neredeyse tamamının yenilenmesi gerekiyor. Peki TESKİ bunu nasıl yapacak? Devletin verdiği ödenek bunun için yetersiz. Dolayısıyla bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar su fiyatları bu şekilde kalacak” dedi.

 

5 YIL İÇİNDE TÜM ÇALIŞMALARI TAMAMLAYACAĞIZ

Su fiyatlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiğini anımsatan Albayrak, “Buna rağmen maalesef bazıları bu konuda gerekli gereksiz açıklamalarda bulunuyor ve konuyu siyasi malzeme haline getiriyor” dedi. Albayrak, amaçlarının 5 yıl içinde tüm altyapı çalışmalarını tamamlayıp su fiyatlarını düşürmek olduğunu söyledi. Tekirdağ’ın su zengini bir şehir olmadığına işaret eden Başkan Albayrak, “Herşeyden önce millet olarak suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz. Yer altı sularımız bitmek üzere. Hükümetin bu konuda güzel projeleri var” dedi.

 

BUNUN ADI RESMEN CİNAYETTİR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde çoğu fabrikanın kaçak su kuyuları açtığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, konuyla ilgili açıklama CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir’den geldi. Çoğu fabrikada sayısı 5’i bulan su kuyularının açıldığını anımsatan Demir, “İşin daha da vahim olan kısmı ise, bu fabrikalar atık sularını, artık verim alamadıkları su kuyularına boşaltıyor. Bu çok vahim bir durumdur. Bunun adı resmen cinayettir. Yetkililerin konuyla ilgili bir an önce gerekli çalışmaları yapmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

DEDE’DEN ALBAYRAK’A ANLAMLI HEDİYE

Konuşmaların ardından Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Hz. Ali (R.A.)’nin okumuş olduğu dualar ve anlamlarının yazılı olduğu Sahife-i Aleviyye adlı kitabı hediye etti. Anlamlı hediye karşısında çok mutlu olan Başkan Albayrak da Boztepe’ye hediyesi için teşekkür etti. Kadir Albayrak daha sonra Ehl-i Beyt Dergahı’nı gezdi. Ziyaret Dergah önünde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ