Gözden kaçırmayın

İLAN S.S. ÇERKEZKÖY KÜÇÜK  SANAYİ SİTESİ YAP KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞINDANİLAN S.S. ÇERKEZKÖY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAP KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞINDAN

1. Kurulum ve işletmeye ait tüm masrafları yüklenici tarafından karşılanmak üzere; Gelir paylaşım modeli ile Çerkezköy Belediyesi ve mücavir alan sınırlarında KGYS-TEDES Komisyon raporunda belirtilen 9 güzergâhta yaklaşık 9598 m kazı, 9 noktada 26 sabit ve 9 adet hareketli kamera sistemleri, 2 adet hali hazırda bulunana kameraların taşınması, 4 noktada toplam 14 adet PTS, 5 noktada 10 adet kırmızı ışık ve 2 noktada 4 adet hız ihlali sistemi, İlçe Emniyet Müdürlüğü çevre güvenlik sistemlerin kurulması ve eski KGYS merkezinin yeni Emniyet Müdürlüğüne taşınması ve müştemilatının kurulumu ile trafik ve can güvenliği sistemi kurulumu ve işletme fonksiyonlarının’’GELİR PAYLAŞIMI’’ ile kurulması ve 5 yıl süre ile işletilmesi yasal mevzuatlar çerçevesinde olacaktır. Belediyenin gerekli görmesi halinde yeni yapılacak protokol ile sözleşme 5 yıl daha uzatılabilir.
 
2. Söz konusu iş ile ilgili şartname; Çerkezköy Belediye Fen İşleri Müdürlüğünden 100,00 TL bedel karşılığında temin edilebilir.
 
3.? İhale, 06.11.2014 tarihinde Perşembe günü saat 15:00’de, Çerkezköy Belediyesi Encümeni Toplantı Salonunda; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a. maddesi gereği kapalı teklif usulü ile 5 yıllığına ihale edilecektir.
 
4. Bu işin muhammen bedeli 9.287.974,00 TL olup, muhammen bedelin % 3’ü oranında (278.640,00) 2886 sayılı kanun hükümlerine uygun olarak geçici teminat verilmesi zorunludur.
 
5. İsteklilerin ihaleye girebilmesi için aşağıdaki belgeleri İÇ ZARF içerisinde sunmaları zorunludur;
     İç zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.
a.? Teklif mektubu,
Teklif mektuplarında teklifin rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.
b.? Geçici Teminat belgesi
      Teklif mektubunda İdareye verilecek yatırım bedeli KDV hariç olarak belirtilecektir.
 
6. İsteklilerin ihaleye girebilmesi için aşağıdaki belgeleri DIŞ ZARF içerisinde sunmaları zorunludur;
A.? İÇ ZARF
B.? Kanuni ikametgâh belgesi,
C.? Türkiye’de tebligat için adres beyanı,
D.? Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi ve/veya Meslek Odası Belgesi (2014 yıl tarihli)
E.? İmza sirküleri,
a.? Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi
b.? Tüzel kişi olması halinde ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevleri belirtilen son durumu gösterir Ticaret sicil gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)
c.? Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) veya (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,
F. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamelerini vermesi
G. İsteklilerin ortak girişim olması halinde şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi
H. Vergi borcu bulunmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden, ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge
İ. Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu bulunmadığına dair ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden, ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge
J. İsteklinin, 2886 sayılı kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici ve sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı bulunmadıklarına dair beyanlarını içerir beyan yazısı vermesi gerekmektedir.
K. Bu işin ilan tarihinden sonra temin edilmiş tarih, sayı ve banka kaşesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli kullanılmamış nakit kredisi ile kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren banka referans mektubu, (Kullanılmamış nakit kredisi ve teminat mektubu kredisinden herhangi biri muhammen bedelin % 10 undan az olamaz.)
L. Yeterlilik için aşağıdaki iş deneyim belgelerinden en az 1’ini sağlamak koşuluyla, ihaleye teklif verebilmek için, isteklilerden istenen iş deneyim belgeleri şunlardır:
a.? Yurtiçinde veya yurtdışında üç şehirde en az 2 adet kırmızı ışık ve hız ihlali ile 20 noktada sabit ve hareketli kamera sistemleri(TEDES) kurulumu işi yapmış olma belgesi,
b.? İsteklinin önerdiği kırmızı ışık ve hız ihlalleri ile sabit ve hareketli kamera cihazından (TEDES) yurtiçi veya yurtdışında üç şehirde son 10 yıl içerisinde en az 3 adet kurmuş ve bunların sorunsuz çalışıyor olduğuna dair belge. (ilgili kurumdan alınmış olması gerekmektedir)
M. Geçici teminata ait belge. 
N. İhale dosyasının İdareden satın alındığına dair makbuzun aslı, 
O. İsteklinin, bir ortak girişim olması halinde, teklifinde ortakların belirtildiği ortak girişim beyannamesini verecektir.
Ö. Madde-8-1 ve yukarıdaki L maddesinde belirtilen toplam iki iş deneyim belgesi arasından en az bir iş deneyim belgesi (Dış Zarf içerisinde olması gereken tüm evraklar tam ve uygun olsa da, bu maddede istenen iş deneyim belgelerindeki eksiklikler veya yetersizlikler nedeniyle yeterlilik değerlendirmesinden uygunluk alamayan İsteklinin İç Zarfı açılmaz ve teklif mektubu değerlendirmeye alınmadan bu istekli ihale dışı bırakılır)
 
7. Teminata ilişkin esaslar;
     Geçici ve kesin teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda gösterilmiştir:
7.1. Tedavüldeki Türk parası olarak, Çerkezköy Belediyesi veznesine nakden veya Çerkezköy Belediyesinin Vakıflar Bankası Çerkezköy Şubesinin TR470001500158007293384476 numaralı hesabına yatırması gerekmektedir.
7.2. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 26’ncı, 27’nci maddelerine ve Maliye Bakanlığı tarafından 7 Mart 2002 tarih ve 24688 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet İhale Genelgesi (Sıra No:2002/1)’nin 11.h. fıkrasına uygun olarak bankalar veya özel finans kurumları tarafından düzenlenmiş limit içi Genel Müdürlükçe teyitli teminat mektupları (teminat mektubu) verilmesi halinde; teminat mektubu menşei ülkede muteber yabancı bir bankanın kontrgarantisine dayanan ve Türkiye’de muteber bir Türk bankasınca düzenlenmiş limit dahili Genel Müdürlük teyitli olacaktır.
7.3. 2002 Mali yılı Bütçe Kanununun 46. maddesine göre, 2983 sayılı kanun gereğince çıkarılan ana para iadeli gelir ortaklığı senetleri ve diğer menkul kıymetler ile Devlet iç borçlanma tahvilleri ve hazine bonoları, ihalelerde nominal değerleri üzerinden teminat olarak kabul edilecektir. Tahvil ve bonolar nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise ana paraya tekabül eden satış değerleri esas alınacaktır.
 
8. Teminatların teslim yeri:
8.1. Bu şartnamenin 7. maddesinin 7.1. ve 7.3 fıkralarında yazılı para veya tahvilleri teminat olarak vermek isteyenlerin, bunları doğrudan doğruya İdarenin veznesine yatırarak alındı makbuzunun aslını ihale teklif dosyasına koyması zorunludur.
8.2. 7. Maddenin 7.2. fıkrasında yazılı teminat mektuplarının doğrudan ihale teklif dosyasına konulması gerekmektedir.
8.3. İdarece alınan her türlü teminatlar haciz edilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
 
9. Teminat miktarları;
    a. Geçici Teminat Miktarı muhammen bedelin en az %3’ü dür. (278.640,00 TL)
    b. Kesin teminat ihale bedelinin en az %6’sı dır. (557.279,00 TL)
 
10. Teklifte bulunacak isteklilerin İdaremize verecekleri geçici teminatın, bankadan alınmış teminat mektubu olması durumunda, banka teminat mektubu bir yıl süreli olacaktır.
 
11. İsteklinin ortak girişim olması halinde, toplam geçici ve kesin teminat miktarı ortaklık oranına veya işin uzmanlık gerektiren kısımlarına verilen tekliflere bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.
 
12. İhaleye iştirak edecek İstekliler tekliflerini en geç 06.11.2014 günü saat 15:00’e kadar Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü evrakına vereceklerdir.
 
13. İsteklilerin ihaleye ait evrakları ve teklifleri ihale komisyonu tarafından ihaleye katılan firmalar huzurunda 06.11.2014 günü saat 15.00’de açılacaktır.
 
14. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler ret olunur.
 
15. Söz konusu iş, İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince imzalanıp onaylanan Trafik ihlalleri listesindeki trafik idari para cezaları toplamının %30’u oranındaki tutarının takip eden ayın sonuna kadar Belediyeye ödenecek hizmet kullanım bedeli payı üzerinden hasılat paylaşımı esasına göre yükleniciye ödeme yapılacaktır. Kesilen cezalardan Belediyeye verilecek %30 luk hasılat payı %100 olarak düşünüldüğünde, Belediyeye aktarılacak gelirden %60 ı geçmemek şartıyla fiyatı en düşük teklif eden istekliye ihale edilir. Bu oran sözleşme sonuna kadar devam edecektir.
 
16. Teklifler Türkçe olarak verilecektir.
 
17. İdare ihaleyi yapıp, yapmamakta tamamen serbesttir.