Tekirdağ'ın dinamikleri masaya yatırıldı

TRAKYAKA ve TÜRKONFED Tekirdağ'ın yerel dinamiklerini masaya yatırdı

GÜNDEM 30.09.2014 15:13:00 0
Tekirdağ

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve TÜRKONFED tarafından yürütülen proje kapsamında ilk çalıştay Tekirdağ’da düzenlendi.

İLK ÇALIŞTAY TEKİRDAĞ’DA

Trakya Kalkınma Ajansı merkezinde düzenlenen ilk çalıştaya kamu kurum kuruluşları, girişimciler, Namık Kemal Üniversitesi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, TÜRKONFED ekibi ve Ajans uzmanları katıldı. Çalıştayda Tekirdağ’ın mevcut sosyo-ekonomik durumu masaya yatırılarak İlin geleceği hakkında vizyon ortaya konuldu. Çalıştay sonrası Tekirdağ’ın yatırım ortamı ve 2023 vizyonunun belirlenmesi ve bu vizyona yönelik neler yapılması gerektiği konularında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sami Kayın ve Özcanlar Köfte sahibi Mestan Özcan, Müteahhit Ahmet Gül ile görüşmeler yapıldı.

 

EDİRNE VE KIRKLARELİ’NDE DE YAPILACAK

Trakya Kalkınma Ajansı ve TÜRKONFED tarafından yürütülen ‘Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler ve Yatırım Ortamı İl Raporları’ konulu proje kapsamında Trakya Bölgesinin kalkınmasına yönelik yerel dinamikler analiz edilerek Bölgenin yatırım ortamının etkin değerlendirilmesine yönelik öneriler hazırlanacak. Bu kapsamda ilki Tekirdağ’da düzenlenen çalıştay, Edirne ve Kırklareli illerinde de düzenlenecek.