EDİRNE VALİLİĞİ KURUMLARI İLK YARDIM KONUSUNDA EĞİTECEK

Edirne Valiliği'nin öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilk yardım eğitim protokolü imzalandı.

GÜNDEM 30.09.2014 11:56:00 0
EDİRNE VALİLİĞİ KURUMLARI İLK YARDIM KONUSUNDA EĞİTECEK

İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLECEK

Yaşanan acil durumlarda öğrencilere müdahale etmek üzere öğretmenlere ve okul müdürlerine verilecek olan ilk yardım eğitimi aynı zamanda milli eğitime bağlı memurlara da verilecek.Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nce verilecek eğitimde kaza ve acil durumlarda kazazedeye yapılması gereken ilk müdahale anlatılacak. İlk yardım eğitiminin Mili Eğitim Müdürlüğü’nün dışında daha sonra tüm kurumlara da verileceği belirtildi.

 

VALİ ŞAHİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Eğitimlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ilk yardımın önemine değinerek, önceliği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiklerini kaydetti. Eğitimin daha sonra tüm kurumlara verileceğini aktaran Vali Şahin, ilk yardım konusunda bilinçsizliğin vatandaşları sakat bırakarak ölüme kadar götürdüğünü belirtti. İmzalanan protokol ile ilk yardım konusunda bilinçsizliği ve şuursuzluğu toprağa gömeceklerini dile getiren Vali Şahin, "İnsanların sağlıklı bir şekilde, elleriyle, ayaklarıyla, gözleriyle, kaşlarıyla sapasağlam olmasını istiyoruz. İşte bunun için bu eğitim son derece önemli" ifadelerine yer verdi.

 

KAN BİLGİSİ SİSTEMİ KURULDU

Edirne Valisi Şahin, ilk yardım eğitiminin dışında İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin bünyesinde, Türkiye'de ilklerden olan 'Kan Bilgi Bankası'nın Edirne'de kurulduğunu duyurdu.Vali Şahin, artık hastane kapılarında hasta yakınlarının kapı kapı dolaşarak kan aramalarına gerek kalmayacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Sağlık Müdürlüğünü telefonla arayarak hangi kan grubu gerekiyorsa arayan kişiye en az 10-15 tane isim verilerek, o kişilerden temini sağlanacak. Kan konusunda bu kadar güzel bir sistem getirdik. Bu sistemde 6 bin kişiye ulaşılarak telefon kayıtları bilgisayar ortamına aktarıldı. Zaten siz aradığınızda orada kayıtları tutuluyor, kimin verip vermediği mevcut oluyor. Hasta yakınları için memurlar 24 saat görev yaparak hizmet verecek. O kişinin kan vermesi ve getirilmesi de dahil bu işe yarım saatte kana ulaşılmış olacak. Kan bulamama sorunu artık bu sistemle Edirne’de tarih oluyor"

 

 

Haber Merkezi