Bulgaristan seçimi için sandık kurulacak

5 Ekim Pazar günü yapılacak Bulgaristan'daki seçimler için Çerkezköy ve Kapaklı'da da birer sandık kurulacak. Çerkezköy ve Kapaklı Seçim Sorumlusu Şevket Halimoğlu, bu seçimlerin Türkler i

GÜNDEM 30.09.2014 10:27:00 0
Bulgaristan seçimi için sandık kurulacak

Bulgaristan’da 5 Ekim Pazar günü erken genel seçim yapılacak. Bulgaristan seçimlerinde, ülkemizde yaşamlarını sürdüren Bulgaristan doğumlu çifte vatandaş olan Türklerin çoğunlukta olduğu bölgelerde de oy sandıkları kurulacak.

NERELERDE SANDIK KURULACAK

Bulgaristan seçimlerinde Çerkezköy ve Kapaklı İlçeleri Seçim Sorumlusu olan Şevket Halimoğlu, pazar günü ki seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Halimoğlu,“Bulgaristan’da 5 Ekim Pazar günü yapılacak olan erken genel seçimlerinde Türkiye’de çeşitli il ve ilçelerde yaşayan Bulgaristan göçmeni ve çifte vatandaş olanlar da oy kullanacak. Bulgaristan 5 Ekim erken genel seçimleri için ilimiz Tekirdağ genelinde 17 sandık kurulacak. Çerkezköy’de Gazi Osman Paşa Mahallesi İlkokulunda bir sandık. Kapaklı’da Sanayiciler İlkokulu’nda bir sandık ve Saray’da Atatürk İlkokulu’nda bir sandık olmak üzere bu bölgede üç seçim sandığı kurulacak.Çerkezköy’de oy kullanacak bin çifte vatandaş olan soydaşımız bulunuyor. Her sandık başında 4 görevli bulunacak.”dedi.

 

 

BU SEÇİMLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Şevket Halimoğlu, Bulgaristan genel seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, “Biz her ne kadar Türk vatandaşı olsakta Bulgaristan seçimleri de bizim için çok önemli. Çünkü burada yaşamlarını süren soydaşlarımızın çok daha şartlarda yaşamlarını idame ettirmek için Türklerin Kurduğu Hak ve Özgürlükler hareketi Partisi (HÖH)’ün bu seçimde 50 milletvekili çıkarmasını hedefliyoruz. Geçen seçimde iki Türk partisinin bölünmesi ile HÖH 36 milletvekili çıkartmıştı. Bu seçimde dediğim gibi  tek yürek olarak tüm soydaşlarımızın HÖH’de birleşerek parlementoya 50 milletvekili sokmaktır. Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi 50 değil 48 milletvekili dahi kazansa Parlemento’da gen soru ve soru önergeleri verebileceği gibi soydaşlarımıza her türlü yasal kolaylığın çıkmasını da rahatlıkla sağlayabilecek güce sahip olacaktır. Bu nedenle bu seçimde 50 milletvekili hedefi konulmuştur. Soydaş kardeşlerimizde ricam bu seçimler bu yönden de çok önemli olduğu için her kez sandığa giderek oyunu kullanmalı. Bu kez hedefimizi tutturmak için firesiz hekesin sandığa gitmesini istiyoruz.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN