ÇOSB'YE VURAN VURANA!

Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Başkanları'nın ardından ÇOSB'yi bu kez Ticaret Odası Başkanları topa tuttu! Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün ile Çerkezköy Ticaret ve

GÜNDEM 29.09.2014 18:10:00 0
ÇOSB

Geçtiğimiz gün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ÇOSB’ye (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) yönelik sert çıkışına, bu kez Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları eklendi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ardından ÇOSB’ye yönelik gelen ikinci tepkide Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’na yüklendi.

 

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Enis Silün ile Süleyman Kozuva, ortak bir basın açıklaması yaparak, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nu Bakan Fikri Işık’ın önünde yaptığı konuşmaları eleştirdi ve hakaret etmekle suçladı! Sülün ve Kozuva, ‘Pazarlamacılara ve Nalburlara hakaret yakışmadı’ başlığıyla yaptıkları basın açıklamasında, “24 Eylül 2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık'ın açılışını yaptığı Tekirdağ Çerkezköy ÇOSB Konferans Salonu ve ÇOSB Yönetim Binası açılış töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu'nun sarf ettiği ifadeleri üzüntü ve kaygı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Pazarlamacılar, Nalburlar ve Sürücü Kursu sahipleri Oda Başkanlığı yapıyor, tüccar ve esnafla aynı beklentide değiliz’ sözleri her şeyden öte ticaret erbapları ve esnaflara bir hakaret niteliğinde olup, kendisine bu tarz ifadeleri yakıştıramadığımızı belirtmek isteriz. Bu tarz küçümseyici ifadelerin kendisine zarar vereceğini bilmesi gerekmektedir.”dediler.

 

MAKAM SEVDASI

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sarıoğlu’nun Sanayii Odası kurulmasına yönelik açıklamalarını çok sert bir dille eleştiren Sülün ve Kozuva, “Kurulmak istenen Sanayi Odası tamamen koltuk sevdası olup, Türkiye'de emsallerinin f büyük sıkıntılar içerisinde olduğu da göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Ticaret ve Sanayi Odalarının ayrı şekillerde olması hususu dünya üzerinde Türkiye hariç hiçbir ülkede mevcut değildir. Dolayısıyla bu oluşumlar faydadan çok zarar getirmektedir. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de Tekirdağ'da Sanayi Odası kurulmasını uygun görmemektedir.”dediler.

 

VERGİYİ TEKİRDAĞ’DA ÖDEYİN!

Sanayi Odası kurulmasını talep eden sanayicilerin öncelikle İstanbul Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı merkezlerini Tekirdağ’a taşımaları ve vergilerini Tekirdağ’da ödemelerini isteyen Sülün ve Kozuva, “Bu konuyla bağlantılı olarak bahse konu sanayi odasının kurulmasını talep eden kişilerin de firmalarının İstanbul Sanayi Odası'na kayıtlı olduğunu da ayrıca belirtmek isteriz. Üretimi Tekirdağ'da gerçekleştirip, iş gücünü Tekirdağ'dan temin edip, Tekirdağ'ın suyunu ve diğer değerlerini kullanıp, vergisini İstanbul'a ödemeleri kabul edilecek bir durum değildir.”dediler.

 

 UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Sülün ve Kozuva, Sarıoğlu’nu hedef alan açıklamanın sonunda şunlara yer verdi: “Örnek olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın son iki dönem başkanının da sanayici olduğunu da kendisine hatırlatmak isteriz. Sanayi Odası kurmak, koltuk kavgası yapmak yerine seçimlere girip Ticaret ve Sanayi Odaları başkanlığına aday olmak için yasal hakka sahiptir. Yasal platformda yarışmak yerine hakaret içeren ve kanuni olmayan çabalar içerisine girmesini kaygıyla izlemekteyiz. Bugün arkasında hissettiği kişileri, yarın yanında göremeyebilir. Kendisini terbiye sınırları içerisinde aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Tekirdağ'daki oda ve borsalar her zaman uyum, birlik Ne beraberlik ile çalışmaktadır. Sanayi odasının kurulması demek, sanayicinin ayrıca yeni bir odaya kayıt olması demektir. Bugün dünyanın her yerinde hizmet mükellefin ayağına götürülürken, sanayicimize bölünmek suretiyle neden böylesine bir zorluk çıkartılmaya çalışılıyor, anlaması güç bir durumdur.Bu minvalde biz de Tekirdağ'daki Ticaret ve Sanayi Odaları olarak önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da bilgilerimizi paylaşacağız, güçlerimizi birleştireceğiz”