Mezbehanede kurban keseceklerin dikkatine

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu, Kurban Bayramı öncesinde Belediye Mezbahanesi'nde kurbanını kesecek vatandaşlara yönelik önemli açıklamalarda b

GÜNDEM 29.09.2014 15:44:00 0
Mezbehanede kurban keseceklerin dikkatine

 Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, Çerkezköy Belediyesi olarak kurban kesimi için çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi. Halimoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlıkların Belediye Mezbehanesi’nde kesileceğini belirterek, “Hijyenik şartlarda veteriner hekim kontrolünde kesim yapılacak.”dedi.

 

MEZBEHANE HAZIR

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, Çerkezköy Belediye Mezbahanesi’nin kurban kesimine hazır hale getirildiğini belirterek, “Belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanların kesimi için titiz bir çalışma yaparak mezbahanemiz kurban kesimi için hazır hale getirildi. Ayrıca kurban kesimleri içinde belediyemiz tüm tedbirleri aldı.”diye konuştu.

 

KESİM VETERİNER KONTROLÜNDE YAPILACAK

Şevket Halimoğlu, kurban kesimlerinin mezbahane de belediyenin veterinerlerinin kotrolünde yapılacağını da belirterek, şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yılda mezbahanemizde kurban kesimleri belediyemiz Veteriner Hekimi kontrolünde yapılacak. Kurban kesimleri sırasında bir Veteriner Hekim, bir Veteriner Sağlık memuru, bir et nakliyesi için şoför ve ikide kesimlerde bulunacak görevli ve kasaplar ile birlikte 10 kişi görev yapacak.”

 

KAÇAN HAYVANLARA YAKALAMA EKİBİ KURULDU

Halimoğlu kurbanlıklar içinden kaçan hayvanların yakalanmasına yönelik de bir ekip kurulduğunu belirtti. Halimoğlu, “Yine her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesimi sırasında kaçan kurbanlıkların yakalanması için belediyemiz tarafında 3 kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekipte bir Veteriner Hekim, bir şoför ve bir de diğer görevli bulunaktadır.”dedi.

 

NUMARA İLE KESİM YAPILACAK

Mezbahede kurbanını kestirecek olan vatandaşlara yönelik önemli bir uyarıyı da yapan Halimoğlu, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımız arife gününden mezbahanemize hayvan getirmesin. Kurban kesimleri bayramın birinci günü bayram namazı sonrasında başlayacak ve bayramın üçüncü günü akşama kadar devam edecek. Bayramın dördüncü günü kurban kesimi yapılmayacak. Bayramın birinci gününden itibaren mezbahanemiz de küçük baş ya da büyük baş kurban kesimi yaptıracak vatandaşlarımız mezbahanemize kesim için geldiklerinde mutlaka sıra numarası almak zorundalar çünkü kesimler sıra numarasına göre yapılacaktır.”dedi.

 

MEZBAHANE DIŞINDA KURBAN KESİMİ YASAK

Şevket Hakimoğlu, mezbahane dışında kurban kesiminin yasak olduğunu da belirterek, “Vatandaşlarımızı son bir konuda daha uyarmak istiyorum. İlçemiz sınırları içinde belediyemiz mezbahanesi dışında kurban kesimi yasaktır! Ancak Kapalı alanı olanlar Kurban Kesim Komisyonu’ndan izin alarak bu yerlerde kurbanlarını hijyenik şartlara uymak kaydıyla kesebilirler. Dediğim gibi bunun dışında parklar ve açık alanlarda, mahalle aralarında kurban kesimi kesinlikle yasaktır. Kesenler hakkında da anında yasak işlem yapılacaktır.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN