Kurbanlarınızı Kızılay'la dünyaya ulaştırın!

Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Kurban Bayramı öncesinde Kızılay'ın 'Vekalet kurban kesimi' ile ilgili bilgi verdi. Aşut hayırseverlerin vekaletle kestirecekleri kurbanları K?

GÜNDEM 29.09.2014 10:30:00 0
Kurbanlarınızı Kızılay

Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Kızılay’ın her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Vekaletle kurban kesimi’nin devam ettiğini belirterek, vatandaşların vekaletle kurban kesimleri için bu yılda Kızılay’ı tercih etmelerini istedi. Kızılay Şube Başkanı Aşut, Kızılay’da kurbanların dini vecibelere göre din görevlileri eşliğinde ve veteriner hekim kontrolünde kesildiğini, kesilen bu kurbanlarında gerçek ihtiyaç sahiplerine hem yurt içinde hem de yurt dışında ulaştırıldığını kaydetti.

 

KURBANLAR AMACINA UYGUN KESİLİYOR

Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları Kızılay aracılığı ile ‘Vekalet kurban kesimi’ yaptırmaları çağrısında bulunarak,“Kızılay kurbanlıklar İslami şartlara uygun biçimde kesilmekte ve din görevlileri kurban kesimine eşlik etmektedir. Tüm kurbanlıklar veteriner hekim kontrolünden geçmekte olup, işlemler noter huzurunda gerçekleşmektedir. Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserve oluyor ve tüm bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor. Türk Kızılay’nın gelenekselleşen vekaletle kurban kesimi uygulaması ile alınan kurbanlar, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak da konserveleniyor. Yılın belirli zamanlarında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle kurbanın bereketi yıl boyunca sürüyor.”açıklamasını yaptı.

 

BAĞIŞLAR NASIL YAPILACAK

Kızılay Şube Başkan Ertan Aşut, kurban etlerinin yurt içi dışındaki ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Kızılayı’na vatandaşlarımız yurt dışı için de kurban vekaleti verebilirler. Kurban bayramında yurt dışındaki diğer ülkelerdeki mazlumlara da ulaştırabilir.Vatandaşlarımızın Vekaletle kurban yardımı sayesinde hayır severlerimizin kurbanları Türkiye genelinde olduğu gibi Somali, Etiyopta, Bangaldeş, Filistin, Irak, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya, Suriye ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılmaktadır.”

Aşut açıklamalarını bağışların nasıl yapılacağı yönünde verdiği bilgilerle noktaladı: “2014 Kurban vekalet bedeli 4 taksit imkanıyla yurt içi 650 TL. Yurt dışında ise 350 TL’dir. Tük Kızılay’ına ‘Vekaletle kurbanlık’ bağışı yapacak olan hayırseverlerimiz bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını ve PTT şubelerinde de Kızılay Posta çekini, şubelerimizi ve internet sitemizi kullanabilirler.”

 

Haber/Seyit SÜREN