ATIKLARI KİM ATTI?

Çevre Komisyonu tarafından Tekirdağ'da yapılacak olan Derin Deşarj Projesi incelemeleri sırasında Ergene ile Çorlu arasındaki dere çevresinde endüstriyel atık bulunduğu iddia edildi. Çevre Komisyonu ü

GÜNDEM 28.09.2014 14:36:00 0
ATIKLARI KİM ATTI?

Marmara Derin Deşarj Projesi’ni incelemek için Çevre Komisyonu’nun yaptığı incelemeler sırasında Ergene İlçesi ile Çorlu’yu ayıran derenin Sağlık Mahallesi ile Sarılar Mahallesini bağlayan yıkık köprünün başında Endüstriyel atık bulundu.

 

ENDÜSTRİYEL ATIK BULUNDU

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, MAREM, Edirne Barosu, Tekirdağ Barosu, Kırklareli Barosu, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Tekirdağ Tabip Odası ve çeşitli çevre örgütlerinin temsilcilerinin yaptığı çevre incelemesi sırasında, bu bölgede yapılmakta olan Organize Sanayi Bölgesi Katı Atık Arıtma Tesisi şantiyesi için hafriyat alınırken, kazı alanından büyük miktarda endüstriyel atık bulundu.

 

SORUMLULAR BULUNSUN

Söz konusu endistriyel atıkların, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nce alınıp hemen yan taraftaki tarım arazisine gömüldüğü iddia edildi. Komisyon çevreyi kirleterek katleden bu atıkları kim ya da kimler tarafından neden gömüldüğünün belirlenerek ve yetkililerin inceleme yaparak sorumlular hakkında gerekeni yapmasını istedikleri belirtildi. Çevre Komisyon üyeleri doğayı kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını ve kirlenen doğanın insanları da yok ettiğini belirtti.

 

Haber Merkezi