Hizmet Kervanı Çerkezköy'de konakladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, adına 'Hizmet Kervanı' verdiği programı kapsamında 7. Durağı olan Çerkezköy'e geldi. Kurmaylarıyla birlikte geldiği Çerkezköy'de

GÜNDEM 25.09.2014 14:06:00 0
Hizmet Kervanı Çerkezköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ programının 7.’si dün Çerkezköy’de gerçekleştirildi. Sabah Etbeyi Izgara Et Lokantasında kahvaltı ile başlayan program daha sonra Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret ederek devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kaymakam Metin Kubilay’a hizmet kervanı ile ilgili bilgi verdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çerkezköy’de yapılacak çalışmalar hakkında da Kaymakam Kubilay’ı bilgilendirdi.

 

 

NEDEN HİZMET KERVANI ADI VERİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kaymakam Metin Kubilay’ın makamında ilk olarak ‘Hizmet Kervanı’ programını anlattı. Neden bu programa ‘Hizmet Kervanı’ adını verdiklerini anlatan Başkan Albayrak, şunları kaydetti: “Tekirdağ hizmet bekleyen önemli bir kent. Vatandaşlarımızın isteklerinin yerine gelmesi lazım. Bizde hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Hizmetlerimiz insan odaklıdır. Ve hizmetleri iki aşamada yapacağız. Hizmet Kervanı’na Şarköy’den başladık ve her hafta bir ilçemizde yaparak, ilçelerimizin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Amacımız bir an önce çözümünü sağlamaktır.”dedi.

 

GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de yaşanan su taşkını nedeniylede geçmiş olsun dileğinde de bulunan Başkan Albayrak, şöyle devam etti: “İnşallah öncelikli çözümleyeceğimiz Çerkezköy’ün sorunlarından biri de dere yataklarının ıslahıdır. Bunu da kısa zaman içinde gidereceğiz. Her ilçemizde bir ilköğretim okulu yapacağız. Mahalle statüsüne alınan köylerimizde çöplerinin de aksatılmadan alınması içinde 3 bin adet çöp konteynerı aldık.Sağlıktan, imara, yoldan, çöpe kadar her alanda en iyi şekilde hizmet verilmesini kısa zaman içinde sağlayacağız. Bu konuda da gece gündüz özveriyle çalışıyoruz.”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Albayrak’ı dinleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başladı. Kubilay, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza geçmiş olsun dileklerini ilettikleri içinde teşekkür ediyorum. İlçemizin en önemli sorunu dere ıslahının yapılmasıdır. Bu da Büyükşehir Belediyemiz ile DSİ’nin birlikte el atarak gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu süreç bir an önce başlatılmalı. Sanayi kenti olan Çerkezköy 125 bini aşan nüfusa sahip ve devamlıda göç alan bir yer. Çerkezköy aynı zamanda da Türkiye’nin üretim merkezi.”dedi.

 

HÜKÜMET BİNAMIZ YETERSİZ

Kaymakam Kubilay daha sonra yeni yapılması düşünülen Hükümet Binası ve Karakol için Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’dan destek istedi. Kubilay, “Hükümet binamız şu an yetersiz. İlçeye hizmet edecek yeterli bir hükümet binasına ihtiyacımız var. Bu konuda çalışmalarımız var. Yeni Hükümet binamızı Gümrük Müdürlüğü ve Otobüs Terminali arasında yere yapılmasını istiyoruz. Bu Konuda belediyemiz ile de görüşmelerimiz oldu ve yazışmalarımızı da bakanlığa ilettik.Tüm birimleri yeni binamızda toplamak istiyoruz. Ve vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmeyi hedefliyoruz. Sizlerden bu konuda bizlere yeterli destek vermenizi istiyoruz. Çerkezköy Belediyemiz bu konuda desteğini veriyor. Kızılpınar ve Veliköy’de mahalle oldu. Buralarda da büyük nüfus artışı var Buraların ihtiyaçlarından biride güvenlik. Bu nedenle Kızılpınar ve Veliköy arasına karakol binası yapılması gerekiyor. Bunun içinde sizlerden yeterli katkı ve destek bekliyoruz.”dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çerkezköy Belediye Meclisi Salonu’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, müdürleri ve Çerkezköy’deki Sivil Toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı geniş kapsamlı bir Çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay’da ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Çalıştay’ın açılışını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Akay, “Bu gün ilçemizde Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları ile genel müdürlerini, sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Umuyorum bu Çalıştay’ımız iyi sonuçlar verecektir. Katılımınız için teşekkür ediyorum.”dedi.

 

ÇALIŞTAYLARIN DEVAMI GELECEK

Başkan Akay’ın teşekkür açılış konuşmasının ardından sözü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak aldı. Albayrak, ‘Hizmet kervanı’ çerçevesinde her hafta bir ilçede Çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hizmet kervanımızın 7’nci durağı olarak bugün Çerkezköy’deyiz. Bugüne sizlerle gerçekleştireceğimiz çalıştayımızın, sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmaların ve halkımızla kucaklaşmanın adına hizmet kervanı dedik.Tabii hizmet kervanı deyince sadece buraya gelip bir gün geçirmek değil. Bu çalışmaların arkası gelecek. Her hafta bir ilçemizde olmaya devam edeceğiz. Ancak Çerkezköy’ün bizim için ayrı bir önemi var. Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün devamlı olarak artan nüfus bütünlüğünü oldukça önemsiyorum. Nüfusu bu gün 125 bin sınırını aşmış bir ilçemiz. Çerkezköy’ün hizmet alabilmesi ve İller Bankası ile ilişkileri için son derece önemli. Çerkezköy deyince de farklı hizmetlerin burada yapılması gerekiyor. Çerkezköy bu hizmetleri hak ediyor. Çerkezköy için çok önemli projelerimiz var hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Bizim projelerimiz 5-10 yıla hitap edecek projeler değil çok uzun yıllara hitap edecek projelerdir. Bunların hepsini beş yıl içinde gerçekleştireceğiz.

 

İLK PROJE DERE ISLAHI

Albayrak, daha sonra Çerkezköy için düşündükleri projeleri dile getirdi. Albayrak şunları dedi: “Çerkezköy’de öncelikli hayata geçireceğimiz projeler Pınarça deresinin ıslahı ile kanalizasyon sorununun çözümüdür. Çerkezköy’ü su baskınlarından kurtaracağız. Bu nedenle Çerkezköy’de farklı projelerimiz var. Çerkezköy’den Kapaklı ayrıldıktan sonra Çerkezköy’e 180 bin metre karelik bir yaşam alanı kaldı. Bunu çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor.Şu an Çerkezköy gerek yüz ölçümü ile gerek nüfusu ile Tekirdağ ilinin en kalabalık yerleşim yeridir. Çerkezköy’de metre kareye 515 kişi düşmektedir. 81 ilden insanlarımızın yaşadığı Çerkezköy’de birlik ve bereberlik içinde yaşam sürmeleri de tüm ülkeye örnek teşkil etmektedir. Bu nedenle Çerkezköy’ün her alandaki sorunlarını kısa zamanda çözümlemek için gerekeni yapacağız. Bu konuda projelerimiz hazır. 30 Mart’tan sonra ben parti rozetimi kaldırdım ve her kesin ve her kesimin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımızın sorunlarının çözümü için insan odaklı projeler hazırlayarak çalışmalarımıza başladık.”

 

EFSANE BAŞKAN OLMAK İSTİYORUZ

Yeni kurulan 14 Büyükşehir’den biri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin oluşturulduğunu belirten Albayarka, “Biz Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olarak yapacağımız hizmetlerle efsane Belediye Başkanı olarak kalmak istiyoruz. Hizmetlerimiz kaliteli, dürüst hizmetler olacak.Devletin malını koruyacağız. Gerçekten hizmet vermek için çok iyi hazırlandık.yapaçağımız çalışmalardaki başarı bizlerin değil halkımızın olacaktır” dedi.

 

SU FİYATLARIYLA İLGİLİ BAKANLIK GENELGESİ VAR

Başkan Albayrak’tan sonra vatandaşların ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin TESKİ ve UKOME ile ilgili sorularını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yol Su ve Kanalizasyon (TESKİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta cevapladı. Orta, “Vatandaşlarımızın su fiyatlarının yüksek oluşunda haklı sebepleri vardır. Ancak Bakanlığı bu konuda yayımladığı genelgesinde atık su bedeli alınması konusunda kesin kararlılığı var. Bunu biz değil bakanlık istiyor. Yani atık su beledi alınması zorunlu hale getirildi. Alınmadığında belediyelere ceza kesilecek. Ve baş sorumlusu da Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Daha önce ilçelerde farklı su fiyatları uygulanıyordu. Büyükşehir olunca bu tek fiyat olarak uygulamaya konuldu. Ancak gelir düzeyimiz iyileştiğinde bakanlığında oluru alınarak fiyatları düşürme imkanımız olabilir. Ancak bu gün itibariyle bu imkansız. Çünkü dediğim gibi atık su beledeli de alınması zorunlu hale getirildi.”dedi.

 

SORUNLARI BİLİYORUZ

Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu (UKOME) Daire Başkanı Mehmet Zeki Gürcün şöfor ve servisci esnafının sorularını yanıtladı. Gürcün gelen sorular üzerine şunları dedi: “UKOME olarak şoför esnafımızın sorunlarını ve servisçilerimizin sorunlarını biliyoruz. Bu konuda yönetmeliklerimizi hazırladık. Bu konuda da Şoförler Odası ve Servisçiler Kooperatifleriyle geniş kapsamlı toplantı yaparak konuyu masaya yatıracağız ve sorunların çözümü için çalışacağız. Biz yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde ve yasaların ulaşımla ilgili hükümlerine göre hareket ediyoruz. Yasaların dışına çıkamayız.”

 

YENİ HAT VE GÜZERGAH YOK!

Plakalarla ilgili yeni düzenlemeler yakında yapılacağını söyleyen Gürcün şöyle devam etti: “Bizim önümüze engel çıkaracak bir şey yok.Şu an mevcut plakaları ile yol güzergahlarını dondurduk.Toplu taşımanın il genelinde yapılması içinde toplu taşıma şartnamesini ihalesini tamamladık.İhaleye çıkması 6 ayı bulur.Şu an yeni hat ve yeni güzergah açmıyoruz. Şu an mevcut minibüslerin ıslah etme projelerimiz var. Karaağaç’ında Kapaklı’ya kestirme yol açılması için buraya özel bir çözüm getirmek istiyoruz.”

Gürcün’ün konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindeki Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve genel müdürleri Çerkezköy Belediyesi daire müdürleri ve şefleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Çerkezköy’deki Büyükşehir Belediyesinin 7. Hizmet kervanının sabah programı böylece son buldu. Toplantı sonunda da Gabralı otelde öyle yemeğine geçildi.

 

Haber / Seyit SÜREN