Kooperatif'e borcu olan esnafa faiz affı

Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Bakan Canikli'nin faiz affına ilişkin açıklamalarını televizyondan öğrendiğini belirterek, uygulamayla ilgili gelecek yazının kamuoyu ile paylaş?

GÜNDEM 25.09.2014 10:53:00 0
Kooperatif

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli dün yaptığı açıklama ile Esnaf Kefalet Kooperatiflerine ödenmemiş borcu bulunanların, 31 Ekim 2014'e kadar anaparasını ödemeleri durumunda faizin tamamen silineceğini açıkladı. Bakan Canikli’nin açıklamalarını Çerkezköy Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’ye sorduk. Yaztepe, kooperatiflerine 30-40 ortağın ödenmemiş borcu bulunduğunu kaydetti.

 

BAKAN AÇIKLADI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Esnafın Esnaf Kefalet kooperatiflerine 31 Nisan 2014 itibariyle ödenmemiş 460 milyon liralık anapara borcunun bulunduğunu ve müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014 tarihine kadar anaparanın ödenmesi durumunda faizinin tamamının silineceğini önceki gün açıkladı. Bakan Canikli, Esnaf Kefalet Kooperatifi ortaklarına Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara uygun imkanlarla kredi sağlandığını da belirttiği açıklaması borcu bulunan esnafı sevindirdi.

 

HAYIRLI BİR AF DİLİYORUM

Çerkezköy Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe Bakan Canikli’nin açıklamaları doğrultusunda esnafa çağrıda bulundu. Yaztepe,“Esnaf Kefalet Kooperatiflerine borcu olanlara özel af çıktığını haberini televizyondan bakanın açıklamasıyla öğrendim.Henüz bu konuda bizlere bir yazı ulaşmadı. Nasıl olacağını da tam olarak bilmiyoruz. Şu an kooperatifimizde borçlu 30-40 ortağımız bulunuyor. Ortaklarımıza Halk Bankası aracılığıyla uygun ve düşük faizle kredi kullandırıyoruz. Ancak bu konuda açıklayıcı yazılı bilgi geldiğinde basına gerekli açıklamayı ve bilgiyi vereceğiz. Bir yerde borçlu olanlar için iyi yeter ki belirlenen süre içinde defaten ödesinler. Borçlular için hayırlı bir af diyorum.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN