Medya mensupları yeniden Yirun dedi

Medya Mensupları Derneği Olağanüstü Kongresi'nde mevcut başkan Mehmet Yirun, yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim'deki istifalar nedeniyle yapılan kongrenin sonunda konuşan Yirun, "Biz bir aileyiz.

GÜNDEM 22.09.2014 10:01:00 0
Medya mensupları yeniden Yirun dedi

Çorlu Medya Mensupları Derneği Olağanüstü Kongresi’nde mevcut başkan Mehmet Yirun güven tazeledi. Bir yıl önce yapılan kongrede Mehmet Yirun başkanlığında yeni bir yönetim belirleyen Çorlu Medya Mensupları Derneği, yaşanan toplu istifaların ardından olağanüstü toplantı yaptı. Tek liste olarak gidilen seçimlerde mevcut başkan DHA Çorlu muhabiri Mehmet Yirun yeniden başkanlığa seçildi.

 

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL YAPILDI

Çorlu Medya Mensupları Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı hafta sonu yapıldı. Saat 16.00’da dernek binasında yapılan Genel Kurul’da, Divan Başkanlığı’na Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan getirilken, divan üyeliklerine Tarsus’tan kongreye katılan Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Tarsus Medya Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Günaçtı seçiuldi. Derneğin faaliyet raporunun okunarak oybirliği ile kabul edilmesinin ardından konuşan Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, “2 dönemdir Tarsus Medya Mensupları Derneği’nin başkanlığını yürütüyorum. Biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na girene kadar Türkiye’deki gazetecilerin ne yaptığını bilmiyorduk. Biz Alanya’da Çorlu ile birlikte federasyona kabul edildiğimizde çok mutlu olduk. Ama nereye girdiğimizi bilmiyorduk.” dedi.

 

TARSUS’DAN MİSAFİRLER KATILDI

Trakyalı gazetecileri memleketine davet eden Çalışkan “Tarsus’ta sizleri her zaman ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Orada bir kardeşiniz olduğunu unutmayın. Kapımız size sonuna kadar açık” dedi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu adına, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu adına, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı adına, Çorlu başkanı ve yönetim kurulu adına kimsenin konuşamayacağını söyleyen Çalışkan “Dün kapıdan çıkanların yarın tekrar bu kapıdan içeri gireceğini hesap ederek sevgisini ve saygısını sürdürecektir. Federasyonlar adına başkan ve yönetim kurulu dışında kimse faaliyet de yapamaz, ismini de kullanamaz” dedi.

 

YİRÜN İSTİFALARA ATIFTA BULUNDU

Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun da derneğin 2007’de kurulduğunu anımsattı. Gazetecilik mesleğini severek yaptığını söyleyen Yirun, “Aramızdan 12 kişi istifa etti. Bu istifalar bizi sarsmadı. Biz sadece Çorlu’ya değil, Çerkezköy’e, Saray’a, Marmara Ereğlisi’ne, Tekirdağ’a da hitap ediyoruz. Yaşadığım süreçte benim yanımda olan insanlar vardı. Onlar bize sahip çıktılar” dedi.

 

HİÇ KİMSEYLE BİR DERDİMİZ YOK!

Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu ifade Yirun, “Çorlu’da Medya Mensupları Derneği bir güçtür. Bizim hiç kimse ile derdimiz yok. Allah herkesin yolunu açık etsin. Ancak zaten zor bir işi yaparken kendi içimizde de angarya işlerle uğraşmak bizi çok yaralıyor. Ben olmayabilir bir başkası olur. Bu dernek bir şekilde yürür. Ama önemli olan önceki dönemden daha ileri taşımak. Biz bir aileyiz. Bugün Şarköy’deki Nuri abinin sorununa ben çare bulamıyorsam, Trakya’da bulunan cemiyetler çare bulamıyorsak biz bir hiçiz” dedi.

 

YÖNETİM 5’DEN 7’YE YÜKSELDİ

5 kişilik yönetim kurulunun 7 kişiye çıkarılması oybirliği ile kabul edilirken, seçimlere de mevcut başkan Mehmet Yirun’un tek listesi ile gidildi.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Yapılan seçimlerde Mehmet Yirun yeniden başkanlığa seçildi. Yirun başkanlığındaki yönetimde Sevil Özgür, Esra Yüksel, Gülveren Vatansever, Rahim Taşkın, Ersin Bilmeç ve Bülent Fidan yer aldı. Kongrede Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Tarsus Belediyesi tarafından gönderilen Türk Bayrağı ve hediye paketlerini Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun’a takdim ederken, divan kurulu üyeleri tarafından dernek üyesi Onur Şeker’e de derneğe katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

 

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Seçimin ardından ilk toplantısını yapan yeni yönetim görev dağılımını da gerçekleştirdi. Mehmet Yirun başkanlığındaki yönetimde Sevil Özgür başkan vekilliğine, Gülveren Vatansever başkan yardımcılığına ve Bülent Fidan saymanlığa getirilirken, Esra Yüksel, Rahim Taşkın ve Ersin Bilmeç, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Denetleme kuruluna Onur Şeker, Sevay Kardeş, Kader Arde seçilirken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliğine de Sevil Özgür, Mehmet Yirun, Esra Yüksel ve Ahmet Kardeş seçildi. Olağanüstü kongreye Tarsus Çamlıyayla Gazetesi Sahibi Emrah Sarı da katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ