Derin dejarj Çevre Mevzuatı'na aykırı mı yapılıyor?

Barolar Birliği Çevre Kent Konseyi Tekirdağ'da yapımı planlanan 'Derin dejarj' ile ilgili 'Çevre Mevzuatı'na aykırı olduğu iddiasında bulundu.

GÜNDEM 21.09.2014 14:50:00 0
Derin dejarj Çevre Mevzuatı

TBB (Türkiye Barolar Birliği) Çevre Kent Konseyi tarafından Tekirdağ Barosu’nda düzenlenen toplantıda Marmara Denizi’ne derin deşarj projesi hakkında basın açıklamasında bulunuldu.

 

DEŞARJ MEVZUATA GÖRE DEĞİL!

TBB Çevre Kent Konseyi adına açıklamaları Av. Ali Arabacı, yaptı. Arabacı, Marmara Denizi'ne yapılması planlanan ‘Derin Deşarj Projesi’nin ‘Çevre mevzuatı’na göre uygun olmadığını öne sürdü. Av. Arabacı açıklamasında şunları dedi: “Sanayi kuruluşları ve bazı bölgelerde kanalizasyonun yıllardır derelere dökülmesi denizin oksijen seviyesini düşürmüştür. Derin deşarj projesinde atıklarda ayrım yapılıp yapılmayacağının belirgin olmayışı projenin düşündürücü yanlarındandır. Bu nedenlerle derin deşarj projesi Tekirdağ için uygun değildir. Yeni uygulanan ıslah projesinin de yeterli sonuçları doğurmadığı görülmüştür” dedi.

 

ALBAYRAK’DA TOPLANTIYA KATILDI

Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise çevre ve kırsal konusunda çok iyi bir durumda olmadıklarını belirterek, “Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle mahalleye dönüşen köylerimizde kanalizasyonlar derelere bağlanarak temiz dereler kirletilmiş. Biz bu sıkıntıları çözmeye geldik. 5 yıl içinde temiz bir çevre, temiz bir Tekirdağ yaratacağız” açıklamasında bulundu.

 

Haber Merkezi