Çorlu'da AKOS etkisini gösterdi

Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından bir süre önce hizmete sunulan mobil uygulamaları sayesinde, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılmaya başladÄ?

GÜNDEM 21.09.2014 12:02:00 0
Çorlu

AKOS MASAYA YATIRILDI

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Bilgi İşlem Müdürü Sibel Ozut, belediye personeli ve Sampaş firmasının yetkililerinin katıldığı toplantıda AKOS sistemi ve mobil uygulamalarının durumu masaya yatırılarak, mobil uygulamalarının daha aktif olarak kullanılması için yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Çorlu Belediyesi tarafından kullanılan Sampaş uygulamasının web sitesi üzerinden kullanımı sağlayan programın, elektronik belge yönetim sisteminin, saha ekiplerinin mobil uygulamalar ile işlem yapabilmelerini sağlayan uygulamaların, mali tabloların daha etkin olarak ölçülebilmesi için iş zekası çözümlerinin sunumu yapıldı. Ayrıca ‘cep başkan’ modülü ile belediye birimlerinde istenilen raporların daha hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanmasına imkan tanıyan rapor sihirbazı ürününün tanıtımı yapıldı ve belediyenin iş ve işlemlerini daha yakından takip etmek için karar destek raporları hakkında bilgiler verildi.

 

ÇAĞIN İMKANLARIYLA HİZMET

Başkan Yardımcısı Sarıkurt vatandaşlara daha iyi hizmet vermek adına çağın tüm imkan ve teknolojilerinden yararlanmayı önemsediklerini kaydederek, “Geçtiğimiz yıllarda teknolojik anlamda önemli yatırımlar yaptık. Bu sayede halkımız belediye hizmet binasına gerek kalmaksızın işlemlerini yapabiliyor. Mobil cep uygulamaları da giderek daha fazla vatandaşımız tarafından kullanılıyor. Bundan sonraki hedefimiz mobil uygulamaların kapsamını daha da genişletmek ve bu hizmetlerden daha fazla vatandaşımızın faydalanmasını sağlamak olacaktır. Çorlu Belediyesi olarak çağımızın bizlere sunduğu imkanları kullanarak halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi istiyoruz,” dedi.

 

Haber Merkezi