NÖBETÇİ DOKTOR KRİZİNE SORUŞTURMA

Pazartesi günü 'Nöbetçi Doktor Krizi' başlığı ile verdiğimiz haberin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Sağlık Müdürlüğü nezdinde soruşturma başlattı.

GÜNDEM 17.09.2014 17:46:00 0
NÖBETÇİ DOKTOR KRİZİNE SORUŞTURMA

Çerkezköy’de hafta sonu özellikle de pazar günü hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemlerinde ailelerinin adeta kapı kapı dolaşıp ‘Nöbetçi doktor’ aradığı yönündeki şikayetleri dile getirmiştik. Haberimizin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, soruşturma başlattı.

 

Geçtiğimiz pazar günü Kızılpınar’da oturan Mücahit Sarıgül’ün vefatı ile birlikte yakınlarının ‘Defin (ölüm) raporu’ için uzun süre uğraş vermesi bardağı taşıran son damla olmuş Çerkezköy Belediyesi Mezarlık işleri görevlileri de hemen her ay en az bir kere aynı sorunun yaşandığını haberimizde anlatmıştı.

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yazdığı talimat da, önce Pazar günü yaşanan Mücahit Sarıgül’ün defin işlemlerindeki sorunların araştırılması ve daha sonrada hafta sonları yaşanan bu ‘Nöbetçi doktor’ sorununun giderilmesini istedi.

 

Kaymakam Kubilay, talimatında şunlara yer verdi: “Konunun incelenerek bu tür aksaklıklara meydan verilmeden gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ayrıca söz konusu haberde ihmali görülenler hakkında yasal işlem yapılarak sonucun Kaymakamlığımıza bilgi verilmesi husunuda bilgi ve gereğini rica ederim.”dedi.

 

Haber / Abdulhamit ALBEZ