Vali'den görevden alma açıklaması

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Devlet Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer'in görevden alınması gerekçesiyle ilgili olarak bir açıklama daha yaptı.

GÜNDEM 17.09.2014 13:39:00 0
Vali

DEVLET MEMURLARI AÇIKLAMA YAPAMAZ

Vali Şahin, Edirne Devlet Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer'in, görevinden alınmasının ardından basın yayın organlarında kamuoyunu yanıltıcı haberlerin yapıldığını öne sürdü.

 

Şahin, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

 “Edirne Devlet Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer'in görevden alınmasıyla ilgili olarak basın yayın organlarında kamuoyunu yanıltıcı haberler görülmektedir. Kamuoyunu aydınlatma amacıyla konuyla ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bilindiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15. maddesi Madde 15 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/7 md.) 'Devlet memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir' şeklindedir. Bu çerçevede Edirne Devlet Hastanesi'nde görevli Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in, kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idari ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konularda hiçbir bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilemesi sebebiyle görevden alınmış ve hakkında açılan soruşturma sürmektedir. Müfettiş raporu doğrultusunda kişinin durumu değerlendirilecektir. Valiliğimiz hiçbir kişi veya kuruma ön yargılı ve taraflı olarak davranmamakta, hukuk devletinin gereği kapsamında yasal yetkisini kullanarak hareket etmektedir. Ayrıca, hastaların mağdur edilmemesi amacıyla Kırklareli Devlet Hastanesi'nden geçici görevle doktor görevlendirilmiş olup hasta kabulüne devam etmektedir. Trakya Üniversitesi Hastanesi bünyesinde de aynı branşta üç akademisyen hekim görevlerini yerine getirmekte olup hastaların mağdur edilmemesi konusu tarafımızca dikkate alınmıştır” 

 

Haber Merkezi