ÇTSO'DAN YÜZDE 50 KOSGEB DESTEKLİ AMERİKA GEZİSİ

ÇTSO, Aralık ayında Amerika'da yapılacak olan PowerGeneration 2014 Küresel Enerji Üretimi Fuarı'na KOBİ statüsüne sahip üyelerini de götürecek. 5-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek fu

GÜNDEM 17.09.2014 12:14:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyelerini Amerika’ya götürüyor.

 

ÇTSO AMERİKA’YA GİDECEK

ÇTSO’dan yapılan açıklamada, Dünya’daki yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren dev firmaların iştirak ettiği en büyük organizasyonların başında geldiği belirtilen PowerGeneration 2014 Küresel Enerji Üretimi Fuarı 9- 11 Aralık’ta Amerika’nın Florida Eyaleti’nin Orlando şehrinde düzenleneceği kaydedildi. Uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerin bir araya geldiği ve firmaların en yenilikçi ürünlerini sergilediği fuar için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da üyelerine özel iş gezisi düzenleyeceği bildirildi. Açıklamada, “Katılımcı üyeler, bu iş gezisi aracılığıyla uluslararası düzeyde yenilenebilir enerjinin geldiği son noktayı görüp sayısız yeni ürün tanıtımını inceleyerek sektördeki öncü Amerikan firmaları ile bire bir tanışma imkanı bulacak.”denildi.

 

ÜÇ FUAR BİR ARADA

ÇTSO’dan yapılan açıklamada düzenlenen fuarla ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi. Elektrik Enerjisi Üretimi “Power-Generation 2014”, Yenilenebilir Enerji ile Enerji Üretimi “RenewableEnergy 2014” ve Nükleer Kaynaklı Enerji Üretimi “NuclearPower 2014” üç farklı fuarın tek çatı altında toplandığı etkinlikte herhangi bir enerji kaynağını kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştüren ürün ve yöntemler katılımcılara sergilendiği belirtildi. Açıklamada, “Uluslararası en büyük fuarlar arasında yer alan, katılımcı sayısının ise çok yüksek olduğu Power- Gen etkinliğinde 2013 yılında 1400 'den fazla katılımcı enerji üretimindeki en son yeniliklerini sergiledi. 98 ülke ve 20.000 'den fazla kişiyse etkinliği ziyaret etti. Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Power-Gen, bu yıl Amerika’nın Orlando şehrinde yapılacak. Konferans ve sergi kombinasyonunda katılımcılar her türlü atıkların yanma teknolojilerini, yenilenebilir enerji sektörünün öncülerini, enerjide geleceği şekillendirecek firmalarını tanıma olanağı buluyor.” bilgilerine yer verildi.

Power-Gen 2014 etkinliğine proje geliştiriciler, mimarlar / mühendisler, inşaat ve bakım müteahhitleri, yakıt tedarikçileri, bağımsız enerji üreticileri gibi elektrik enerjisi üretimine ihtiyaç duyan birçok farklı alandan ziyaretçi katıldığı kaydedildi.

 

YÜZDE 50 KOSGEB DESTEĞİ

PowerGeneration 2014 Küresel Enerji Üretimi Fuarı için Çerkezköy TSO tarafından organize edilen New York ve Orlando şehirlerini kapsayan iş gezisinin 5- 11 Aralık tarihlerinde yapılacağı kaydedildi. Gezinin ücretli olduğu belirtilirken yüzde 50’de KOSGEB desteği bulunduğu belirtildi. ÇTSO’dan yapılan açıklamanın geziye katılım şartlarıyla ilgili bölümünde şu bilgilere yer verildi: “İş gezisi program ücretinin 4,250 USD + KDV olacağı ve 4,250 USD’nin yüzde 50’sinin KOSGEB tarafından geri ödeneceği organizasyonda firmaların EŞMER danışmanlık hizmetinden destek alması sağlanacak. Firmaların bu destekten yararlanabilmek için KOBİ statüsünde olması gerekiyor.”

 

EŞMER (Eşleştirme Merkezi)NEDİR?

Eşmer; KOBİ statüsündeki firmaların uluslararası pazarlarda rekabet edebilmeleri ve pay alabilmeleri için hizmet vermek üzere; KOSGEB Eşleştirme Merkezi Modelleri kapsamında yurt dışında açılan ve KOSGEB tarafından onaylanan merkezlerdir. Bu merkezler, KOBİ’lerin yurt dışı ofisleri gibi çalışan, uluslararası alanda her türlü hizmeti veren ve kamu tarafından akredite edilmiş seçkin kurumlardır.

Türk iş adamlarının sektörleriyle ilgili Amerika’da örnekler bulan ve bunları eşleştiren, Amerika’da yatırım düşünen Türk girişimcilere pazar analizleri gibi danışmanlık hizmetleri veren eşleştirme merkezleri, ÇTSO üyelerinin talebi doğrultusunda üyelerin kendi sektörleriyle ilgili firmalarla bire bir görüşmeler ayarlayıp ziyaretler planlayacak.

 

SON MÜRACAAT TARİHİ

PowerGeneration 2014 iş gezisine katılmak isteyen ÇTSO üyelerinin 3 Ekim 2014 Cuma gününe kadar başvurularını yapması gerektiği belirtildi. Geziyle ilgili olarak, ÇTSO’nun web sayfasından fuar ve iş gezisi hakkında ayrıntılı bilgi alınabileceği de kaydedildi.

 

Haber / Gökhan Teker