KURBAN PAZARI'NDA YER TARTIŞMASI

Çerkezköy Belediyesi'ne ait Bağlık Mahallesi'ndeki 'Kurban Pazar Yeri'nde hayvanlarını Kurban Bayramı için satan besicilerden Güner İrtem, işgaliye bedeli ödenerek kiralanan yerlerde kayır

GÜNDEM 16.09.2014 15:31:00 0
KURBAN PAZARI

Çerkezköy Belediyesi’nin Bağlık Mahallesi Narin Caddesi üzerinde kurduğu Kurban Satış Pazar'ı için  oluşturulan yaklaşık elli dükkanlık yer de küçükbaş kurbanlık satışı yapmak için Belediyeye müracaat ettiğini belirten Güner İrtem adlı bayan besici, Kurban Pazar Yeri’nde kayırmacılık yapıldığını öne sürdü.

 

KİMİN KİRALADIĞINI AÇIKLAYAMADILAR

Belediyeye 350 TL işgaliye  parası yatırarak, yer kiralamak için gittiğinde kendisine 10 numaralı yerin verilmek istendiğini ancak 1-2 numaralı yerlerin boş olmasına rağmen kendisine ‘Belediyenin yeri olduğu’ gerekçesi ile verilmediğini anlatan İrtem, “Buralar belediyenin yeri. Parası yatırılmadan nasıl başkasına ayırılıyor. Ben parasını yatırıyorsam bana verilmek zorunda.”diye konuştu. İrtem, bu konuşmasını Zabıta görevlilerine de aktardığını kaydetti. İrtem, “Ayrıca makbuzunu istediğimde de makbuz veremediler. Ben nasıl işgaliyeyi yatırıp makbuzumu almışsam, bu yerinde bir makbuzu olmalı. Ya da kim kiralamışsa belediye de kaydı bulunmalı. Hem kimin kiraladığını açıklayamadılar hem de bu yeri dolu diye bana vermediler. Belediye kurban satışı mı yapacak? Eğer bu alanı zabıtaların denetimi için ayırıyorlar ise bu da en son yer olmalı ki giriş-çıkışlar kontrol edilebilsin. Hem iki yer birden mi ayrılır? Bir tane ayırırsın olur biter. Ben bu yerin birilerine ayrıldığını düşünüyorum. Belediye’nin birilerini kayırmaya hakkı yok.” iddialarını sözlerine ekledi.

 

BİRİNE ANALIK BİRİNE BABALIK OLMAZ

Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne, 10 numaralı yere küçükbaş kurbanlık satışı için 15.09.2014 tarihinde 2453145 numaralı Tahsilat Makbuzu ile işgaliye harcı olarak 350 TL para yatırdığını hatırlatan Güner İrtem, “Bir ve iki nolu yerin kimseye verilmediğini ve boş olduğunu öğrendik. Ancak buraların verildiği iddiasında bulundular. Bu yerlerin kimlere ait olduğu belli değil. Ancak bizden sonra her kime ayrıldıysa parasını yatırarak verecekler. Birine analık birine babalık olur mu? Neden bizden işgaliye parası peşin istendi. Bize parayı yatırın yerinizi alın dendi. Eğer kural buysa herkese eşit uygulanmalı. Adam kayırılmamalı.”dedi.

 

GEÇEN YILDA MAĞDUR OLDUK

Geçen yıl da kurbanlık pazarında yer kiraladıklarını belirten Güner İrtem, “Geçen yılda aynı yerde kurulan kurban satış pazarında yer kiraladık. Ancak elektrikten doğru dürüst kimse istifade edemedi. Sorun yaşandı. Su dan da istifade edemedik. Çünkü bizim olduğumuz tarafa su verilmedi. Mademki işgaliye parası veriyoruz sorunda yaşamamamız gerekiyor. Belediye başkanımıza durumu ilettik ilgileneceğini söyledi ama bir netice alamadık. Biz sorun yaşamak istemiyoruz. Eğer birilerine para yatırılmadan yer ayrıldıysa kimlere  ve neden ayrıldı bununda cevabı verilsin. Para yatıranlarında hakkı yenmesin.”diye sözlerini tamamladı.