Ve çocuk parklarında da yasaklanıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigaranın çocuk parklarında da yasaklanacağını açıkladı

GÜNDEM 16.09.2014 13:15:00 0
Ve çocuk parklarında da yasaklanıyor

Açık alanlarda sigara içme yasağının kapsamı genişliyor. Sağlık Bakanı Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uyuşturucu ve sigaraya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, uyuşturucu ile mücadele ederken, sigaranın da yasak kapsamının genişleyeceğini açıkladı.

 

UYUŞTURUCU TEYAKKUZU

Mehmet  Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Bunu bir avantaj olarak görüyoruz bunu daha güçlü avantaja dönüştürmemiz lazım. Yüzde 2 veya 3 gencimizin denemiş olması bile bizde önemli bir teyakkuz hali" dedi.

 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HATTI KURULACAK

Bakan Müezzinoğlu, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi verirken şunları anlattı: “Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak yasak kapsamına alıyoruz ki, o 'ben zaten bunu bilmiyordum' dolayısıyla cezai müeyyideyeye tabi olmama gibi bir avantajı olmayacak. Uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacak. Açık alanlardaki restoran, kafelerde sigara içilen alan, sigara içilmeyen alan olacak. Şu anda oranları konusunda henüz karar vermiş değiliz. Üçte bir alan gibi alan, sigara içilebilen alan, bunu yüzde 25'e kadar indirmek gibi bir bakışımız da var. Bunun için hedefimiz, yılbaşı veya 2014 sonu itibarıyla."

 

SİGORA ÇOCUK PARKLARINDA YASAKLANIYOR

Uyuşturucuya ilişkin açıklamalarının ardından sigaraya karşı yürütülen çalışmaları da anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Çocuk parklarında sigara içilmeyecek. Yetişkin parklarında da yine parkın bir köşesinde sigara içme alanı olacak. Hastane bahçelerinde, cami avlularında, AVM, hastane girişlerinde, dışarıda giriş kapısında belirli mesafe çizgiler çizilecek. O mesafe dışında sigara içme alanları yapılacak.”dedi.

 

HABER MERKEZİ