İş fikrini hayata geçirecek girişimciler aranıyor

Tekirdağ Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ile ÇTSO işbirliğinde iş fikrini hayata geçirecek yeni girişimcilere yönelik 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlenecek.

GÜNDEM 15.09.2014 13:02:00 0
İş fikrini hayata geçirecek girişimciler aranıyor

Tekirdağ Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğinde iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleniyor.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen imza protokolüne Tekirdağ İŞKUR Şube Müdürleri Ercan Sözen ve Adem Pusaoğlu ile Tekirdağ İŞKUR Memuru Esra Yıldız ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın ve ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel katıldı. Eğitim programı için imzalanan protokolün ardından bu işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren taraflar, bu projeyle girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını hedeflediklerini belirtti.

 

KURSİYER SEÇİMİ YAPILACAK

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenen eğitim programı için kurslar başlamadan önce kursiyer seçimleri yapılacak. İŞKUR İl Müdürlüğü ile KOSGEB temsilcilerinin birlikte yapacağı kursiyer seçiminin ardından girişimciler 3 ayrı grup halinde dokuz gün sürecek eğitimlerine başlayacak.

 

SEÇİM TARİHLERİ AÇIKLANDI

Protokol töreni sonrasında kursiyer seçimlerinin yapılacağı tarihlerde açıklandı. Buna göre ilk grup için 13 Ekim 2014, ikinci grup için 10 Kasım 2014 ve üçüncü grup için 15 Aralık 2014 tarihinde kursiyer seçimi yapılacak. Kursiyer seçimi için görüşmeler belirlenen tarihlerde saat 14.00’te İŞKUR Çerkezköy İlçe Müdürlüğü’nde yapılacak.

 

KURSLARIN İLKİ EKİMDE

Kursların yapılacağı tarihlerde tek tek açıklandı. İlk kurs ekim ayında yapılacak. Üç ayrı grup halinde 70 saat verilecek girişimcilik eğitimlerinin başlangıç tarihleri ise şöyle: Birinci grup 20 Ekim 2014, ikinci grup 17 Kasım 2014 ve üçüncü grup 15 Aralık 2014.

 

KOSGEB DESTEĞİ VAR

Eğitimler sonucunda başarılı olup sertifikalarını alan kursiyerlere yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB tarafından 30 bin TL'si hibe olmak üzere 100 bin TL'ye kadar kredi verilecek. Bu kredinin 70 bin TL'si sabit yatırım kredisi olurken, 30 bin TL'si tamamen üretilecek proje ve yatırım için verilecek hibe kredi desteği olacak.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyen kursiyerler Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve ÇTSO KOSGEB Temsilciliği’ne başvurarak eğitim programıyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilecekler.

 

Haber Merkezi