NOBÖTÇİ DOKTOR KRİZİ!

Çerkezköy'de cenaze defin işlemlerinde 'Defin raporu' verecek nöbetçi doktor bulunamıyor. Hafta sonları cenaze sahipleri adeta kapı kapı dolaşıp doktor arıyor. Doktor krizinin son örneği Kı

GÜNDEM 14.09.2014 16:51:00 0
NOBÖTÇİ DOKTOR KRİZİ!

Çerkezköy’de hafta sonları özellikle de pazar günü cenazesi olanlar ‘akla-karayı’ seçiyor! Cenazenin defin edilmesi için zorunlu olan ‘defin (ölüm) raporu’nu verecek nöbetçi doktor bulunamıyor… 

 

KAPI KAPI DOKTOR ARADILAR

Hafta sonu yakalandığı kanser nedeniyle Kızılpınar’da hayatını kaybeden Mücahit Sarıgül’ü (42) ailesi defin etmek için kapı kapı dolaşıp, ‘defin raporu’ verecek doktor aradı. Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Nurettin Yekeler’in de dayısının oğlu olan Mücahit Sarıgül, cumartesi gecesi hayatını kaybetti. Pazar günü öğlen namazına müteakip defnedilmesi için gece boyunca kapı kapı dolaşıp doktor arayan ailesi, ertesi gün öğlen saatlerine kadar bulamadı.

 

SABAHA KADAR NÖBETÇİ DOKTOR ARADILAR

Cenaze sahipleri, “Nöbetçi doktor bulamadık. Belki 15 doktor aradık. Kimse gelip rapor vermeye yanaşmadı. Galiba tatil günü olduğu için doktorlar gelmek istemiyor. Ama nöbetçi doktor olmaz mı? Ne yapsın vatandaş, tatil günü diye cenazesini defnetmesin mi?”diye dert yandı. Dört bir koldan yaptıkları arama sonucunda, öğlen namazı yaklaşırken  saat 11.00’da,  doktor bulduklarını söyleyen cenaze sahipleri sonunda ‘Defin raporu’ aldıklarını belirtti. Merhum Mücahit Sarıgül, öğlen Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Kızılpınar Mezarlığı’nda defnedildi.

 

AYDA BİR KEZ YAŞIYORUZ

Mücahit Sarıgül’ün defin işlemlerinde yaşanan ‘doktor krizi’ bu kadarla sınırlı değil! Aslında Çerkezköy’de sık sık hafta sonları yaşanıyor. Belediye Mezarlık İşleri görevlileri,  “Cumartesi Pazar günleri defin işlemi olduğu zaman nöbetçi doktorları getiremiyoruz. Cenaze sahipleri İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü defalarca bu konuda arıyor. Bazen bizde cenaze sahiplerine yardımcı olmak için arıyoruz. Ama bir türlü gelmek istemiyorlar. Bu durum ayda bir kez yaşanıyor. Özellikle Pazar günleri doktor bulmak çok zor oluyor.”diyor.

 

Haber / Abdulhamit ALBEZ