Lise'de 'Uyum eğitimi' ÇTSO'da başladı

Bakanlığın lise 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum eğitiminin pilot uygulaması Çerkezköy'de ÇTSO Anadolu Lisesi'nde başladı.

EĞİTİM 10.09.2014 14:47:00 0
Lise

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), okula uyumu sağlamak amacıyla lise 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum eğitiminin pilot uygulaması Çerkezköy’de ÇTSO Lisesi’nde başladı.

 

ÇTSO ANADOLU LİSESİ’NDE BAŞLADI

MEB tarafından yapılan araştırma sonucunda okul terk etme, sınıf tekrarı yapma riskinin ve oranlarının en çok 9. sınıfta olduğu belirlenmesi üzerine bu yıl 41 ilde belirlenen 87 okulu pilot uygulamaya dahil etti.  Çerkezköy’de pilot okul seçilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle uyum eğitimi dün başladı.

Lisede uyum eğitimi törenle başladı. Saat 09.00’da okul bahçesinde gerçekleştirilen programı öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programda ÇTSO Anadolu Lisesi Müdür Vekili Yıldız Ersoy yaptığı konuşmada, “2014-2015 eğitim ve öğretim yılında dokuzuncu sınıflara TEOG sınavıyla yerleşen öğrenci sayımız 306’Dır. Okulumuzu tercih eden öğrenci ve velilerimiz kendilerini şanslı hissetsinler. Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi eğitim başarısının yanı sıra, değerli öğrencilerimizin sosyal yönlerini de düşünerek onları, spor, müzik, görsel sanatlar, tiyatro ve edebiyat dallarlında da yetiştirip başarılara imza attırmaktadır.” dedi.

 

ÖĞRETMENLER BİLGİLENDİRİLDİ

Türkiye’de uygulanacak olan uyum programına seçilen birkaç okuldan birisi olduklarını kaydeden Ersoy, “Unicef ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak planlaması olan bu program için okulumuz Coğrafya öğretmeni Fikret Puza ve rehber öğretmenimiz Şeyma Yörük Afyon’da verilen uyum seminerine katılmıştır. Değerli öğretmelerimiz bu konuda gerekli donanımlara sahiptirler. Fikret Puza ve Şeyma Yörük Çerkezköy’de Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Veliköy Çok Programlı Lisesi öğretmenlerine uyum programının tanıtımını yapmış ve gerekli bilgiler aktarılmıştır. 4-9 Eylül tarihlerinde okulumuz öğretmenlerine gerekli bilgiler verilmiş, uyum programı kapsamında yapılan etkinlikler de tüm okul personeline öğretilmiştir” dedi.

Okul Müdür Vekili Yıldız Ersoy, uyum eğitiminin öğrencilerin birbiriyle kaynaşmaları açısından önemli olduğunu anlatarak, 3 gün boyunca öğrencilerle eğitici etkinliklerin düzenleneceğini belirtti. Konuşmaların ardından öğrenciler, uyum eğitimi için sınıflara alındı. Ortaöğretime Uyum Programıyla, ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime yeni başlayan 9. sınıf öğrencilerinin okulu, okul personelini, okulun içinde bulunduğu çevreyi farklı etkinlikler yoluyla tanıyarak mutlu, uyumlu ve başarılı bireyler olarak okula devam etmelerini sağlamak hedefleniyor.

 

UYUM PROGRAMINDA NELER YAPILACAK

Uyum programında neler yapılacağını belirten Coğrafya öğretmeni Fikret Puza, “Öğrenciler ilk olarak tanışacaklar. Daha sonra ise okul öğretmenlerimiz sınıflarda kendilerine tanıtacaklar. Sınıf anayasası ve kuralları etkinliğinin verilmesinin ardından ilk gün programı beklentilerimiz ve endişelerimiz etkinliği ile sona erecek. İkinci gün ise sabah 09.00’da ısınma etkinliği ile başlayacak eğitim müzikli eğitim etkinliği ile devam edecek. Saat 10.15 ile 11.00 arasında vestiyer etkinliği yapılacak. Verilen aranın ardından ise zaman yönetimi etkinliği ve okulumu geziyorum etkinliği gerçekleştirilecek. Üçüncü ve son günde ise sabah saatlerinde öğrencilerimiz ısınma etkinliği yapacak. Daha sonra öğrenciler arkadaş aranıyor etkinliğine katılacaklar. Ödüllü yarışmaların ardından dedektif etkinliği yapılacak. Son programda ise futbol turnuvası için kura çekimi yapılacak ve turnuva ile ilgili hazırlıklar yapılacak. Etkinliklerimiz cuma günü tamamlanacak” dedi.

 

 Haber / Seyit SÜREN