Balkan tarım kongresi Edirne'de başladı

Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Tarım Kongresi bugün başladı.

GÜNDEM 8.09.2014 15:40:00 0
Balkan tarım kongresi Edirne

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde, 08-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Balkan Tarım Kongresi’nin açılış törenine, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü (TAGEM) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Kömeağaç, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Eren, Edirne Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken ve 8 ülkeden 800’e yakın araştırmacı katıldı.

 

8 ÜLKEDEN 800 ARAŞTIRMACI GELDİ

Açılış programı sonrası verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, 8 ülkeden yaklaşık 800 araştırmacının kongre için Edirne’ye geldiğini söyledi. Yörük, tarım ile ilgili şu ana kadar yapılan en büyük kongrelerden birisine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, “Bugün 8 ülkeden 800’e yakın araştırmacının katıldığı, şu ana kadar yapılan en büyük kongrelerden birisine Edirne’miz, üniversitemiz ev sahipliği yapıyor. Balkan ülkelerinin tarımla ilgili bütün sorunları burada masaya yatırılacak. İlk oturumda bütün ülkelerden birer temsilci, Balkan ülkelerinin tarımla ilgili istatistiklerini, politikalarını, hedeflerini açıklayacaklar. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak hocamız da ülkemizle ilgili çalışmayı yaptı ve ülkemizin tarımda ne kadar ileri gittiğini de yapmış olduğu sunum sayesinde öğrenmiş olduk” dedi.

 

MODEL ÜLKE OLDUK

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak da, tarımda tüm dünyaya örnek bir ülke konumuna geldiğimizi belirterek, “Balkan Tarım Kongresi sayesinde yapmış olduğumuz çalışmaları komşu ülkelerimizle paylaşma şansını bulacağız. Biliyorsunuz eskiden biz dünyaya gidip bir şeyler öğrenip geliyorduk ama şu anda Allah’a şükür ülkemiz öyle bir hale geldi ki biz dünyaya kendi örneklerimizi göstererek, bir yerde örnek, model ülke konumuna geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi