Ağustos ayında dört işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediyesi tarafından her ay yapılan 'Değerlendirme Toplantıları' kapsamında Zabıta Müdürlüğü'nün ağustos ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye BaşkanÄ

GÜNDEM 5.09.2014 16:39:00 0
Ağustos ayında dört işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün Ağustos Ayı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

YEDİ DEFİN OLDU

Ağustos ayı içersinde yedi adet işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildiğini kaydeden İrfan Mandalı “ İcra Müdürlüğü Belediye ve diğer kurumlardan gelen ilanlar tutanak altına alınmış ve 10 hoparlör ilan zabıta varakalara düzenlenmiş ve teslim edilmiştir. Ruhsat verilen işletmelerin de kontrolü yapılmıştır. Ağustos ayı içerisinde ilçemizde 7 adet vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirilmiştir.Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin de hastane nakil işlemleri de yapılmıştır” diye konuştu.

 

214 EVRAK GELDİ

Belediye olarak yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerinin de hazır bulunduğunu kaydeden Mandalı  “ 42 kişi Edirne’ye, 14 kişi İstanbul’a, 6 engelli her her Çarşamba Çorlu’ya, beş kişi ise Tekirdağ’a gönderildi. Ayrıca resmi yazı ve dilekçeler kayıt altına alınmış belediyeye 214 adet evrak gelirken, 130 adet ise evraklar yetkili kurumlara ulaştırılmıştır. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapılmış ve kişilere cevapları verilmiştir” dedi.

 

DÖRT İŞYERİ MÜHÜRLENDİ

Ağustos ayı içersinde 4 adet zabıt varakasının düzenlendiğini kaydeden Mandalı “Bir adet idari yaptırım karar tutanağı düzenlenirken, dört iş yeri mühürlenmiştir. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapılmış ve cevapları da yazılmıştır. Zabıta ekibimiz tüm birimlerden görev yardımı istendiği takdirde yardımcı olmaktadır. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin kişilere tebligatları yapılmıştır. Zabıta ekiplerince Perşembe ve Pazar günü pazarların kontrolü yapılmaktadır. Belediye binasında öğlen saatleri 12.30 ile 13.30 arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurları görevlendirilmektedir.

 

 “EĞLENCE YERLERİ DENETLENDİ”

Mandalı “ İlçemizde çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapılmış ve eksik çöp bidonları tamamlanmıştır. İlçemizde emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlenmiştir. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulmuştur. Gıda imalatı yapan iş yerlerinde denetlemeler yapılarak eksik görülün evrakları tamamlatılmış ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılmıştır. İlçemiz cadde ve sokaklarında periyodik olarak yol süpürme aracı gönderilmiş olup ayrıca yıkama işlemi yapılmıştır. Kaldırım ve yola demir, tuğla ve benzeri malzemeleri dökmemeleri konusunda gerekli önlemler alınması için inşaatlar uyarılmıştır. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları da su işlerine bildirilmiştir” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Gökhan YILMAZ