Çerkezköy'de 30 Ağustos zaferi coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de bir tören düzenlendi.

GÜNDEM 30.08.2014 13:24:00 0
Çerkezköy

TÖRENLER 10.00’DA BAŞLADI

Çerkezköy’de 30 Ağustos zafer Bayramı’nın kutlamaları saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamlığında başladı.  Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı Kaymakamlık makamında protokol üyelerinin kutlamalarını kabul etti. Tebrikat töreninin ardından program saat 10.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu ile devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından ise İstiklal marşımız okundu.

 

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Çelenk sunumunun ardından tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenle devam etti. Törende Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay halkın bayramını kutladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Kr. Plt. Kur. Adem Uçar gerçekleştirdi. 30 Ağustos Zaferinin , ülkenin kurtuluş destanı olduğunu kaydeden Uçar “Yüce milletimizin vatan sevgisi ile yıkılmaz azim ve iradesinin muhteşem bir eseri olarak ortaya çıkan bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, aynı zamanda Atatürk’ün liderliğinde millet iradesi ve egemenliğine dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerinde kuruluş süreci de başlatılmıştır” diye konuştu.

 

“TÜRK MİLLETİNİN MÜCADELESİDİR”

Uçar “ 30 Ağustos Zaferi  ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen o günü hakim güçlerine karşı başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının sonucu, yüce Türk ulusunun sarsılmaz azmi, yüksek idaresi, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanılmıştır. Bu harekat Türk ordusunun, Türk subay ve kumandanlarının yüksek gücünü ve kahramanlığını tarihe bir kere daha yazdıran görkemli bir eserdir. Bu zafer, Türk milletini bağrından çıkan Mehmetçik’in kanıyla ve canıyla yazdığı, Türk ordusunun kahramanlığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettiren eşsiz bir destandır. Bu zafer her türlü yokluğa ve sıkıntıya tarihsiz bir özveri ile kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle göğüs geren, böylece ulus olmanın bilincine ulaşan kahraman Türk milletinin mücadelesidir” açıklamasında bulundu.

 

“GÜVEN KAYNAĞI VE GURURU OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Uçar “ Bu zafer yüce Türk milleti ve onun kahraman ordusunun egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını, Türk’ün birlik ve beraberliğinin, Türk’ün güç ve yeteneklerinin en zor şartlarda bile, nelere muktedir olduğunu gösteren eşsiz bir eser olmuştur. 92 yıl önce halkıyla birlikte bu zaferi elde eden Türk Silahlı Kuvvetleri sayı, silah ve teknoloji olarak kendisinden çok üstün olan güçler karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesaret ile milletini ve ülkesinin, kanının son damlasına kadar koruyarak bugün de, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, bilim ve teknolojiyi rehber edinerek, Türk milletinin emrinde, bu uğurda aynı inanç ve azimle, üstün vatan, millet ve bayrak sevgisi, cesareti ve sarsılmaz disiplini ile halkının güven kaynağı ve gururu olmaya devam etmektedir” dedi.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ KORUMAK VE YAŞATMAKTIR”

 Uçar konuşmasının sonunda ise “Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı, en büyük sorumluluğumuz, Türkiye Cumhuriyeti’ni, O’nun temel değerlerini, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur” dedi. Uçar’ın konuşmasının ardından program geçit töreni ile sona erdi. Sancağın geçişi sırasında vatandaşlar ile protokol üyeleri sancağı ayakta selamlarken, askeri birlikler ve askeri araçların geçişini törene katılan vatandaşlar büyük bir ilgi ile izledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ercan Buluş, Merkez Komutanı Binbaşı Şener Çevik, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Yarlıgan ve gaziler, ÇOSB’yi temsilen ÇOSB Güvenlik Müdürü Fazıl Tan,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi,Çerkezköy’de görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Seyit Süren