İşler: " Değerlendirmede adaletsizlik olmadı"

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, okul müdürlerinin görevden alınmadığını ve atamalarda adaletsizlik yaşanmadığını belirtti.

GÜNDEM 28.08.2014 16:21:00 0
İşler:

“MÜDÜRLERE NOT VERİLDİ”

Basın mensupları ile bir araya gelerek okul müdürlerinin atama sürecini değerlendiren Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, atamalarda gündeme gelen adaletsizlik yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, değerlendirmenin yeni yasaya göre sürdüğünü belirterek, "Görev süreleri 4 yıl ve daha fazla olan yöneticilerin görevleri 2013-2014 eğitim öğretim yılı bitimiyle son bulmuştur. Okul müdürleri görevden alınıyor söylemleri doğru değildir. Bakanlığımızın takvimine göre bulundukları kurumda 4 yıl daha çalışmak isteyen arkadaşlarımız puanlama sistemine tabi tutuldu. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapıldı. Bu puanlamayı İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim İnsan kaynakları Şube Müdürleri ve ayrıca bölüm müdürleri gerçekleştirdi. Puanlamaya öğretmenler kurulunda seçilen 2 öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı ve ilkokullar hariç okullardaki öğrenci temsilcisi müdürlere not verdi" diye konuştu.

 

"ATAMALARIN AMACI BAŞARIYI TÜM OKULLARA YANSITMAK"

Puanlama süreciyle ilgili basında yansıyan 'Adaletsizlik yapılmaktadır' söylemelerini değerlendiren İşler, "75 puan ve üzeri alan okul müdürlerimiz bulundukları kurumda 4 yıl daha devam edeceklerdir. 75 puanı alan okul müdürleri başka okullarda görev almak isterlerse puan üstünlüğüne göre sıralamaya tabi olacaklardır. Hiçbir okul müdürümüzün başarısız olma imkanı olmayacak. Tekirdağ genelinde değerlendirmeye tabi olan 153 okul müdüründen 75 puan üzeri alan 66 müdür kendi okullarında görevlendirilecektir. Bu müdürlerimizden başka okullarda görev alanlar puan sıralamasına göre değerlendirilecektir. 75 puan alamayan arkadaşlarımız 1 buçuk ay sonra tekrar değerlendirilmek için başvuracaklardır. Puanlamada adaletsizlik yoktur. Okul müdürleri yeni yönetmeliğe göre görevlendirilecektir. Böylelikle okul müdürlerinin bir okulu sahiplenmesinin önüne geçilerek, başarı tüm okullar yansıtılacaktır" dedi.