FEM Dershanesi'nden yüzde 82'lik başarı

FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı dün yaptığı basın toplantısında 2014 LYS sonuçlarını açıkladı. Avcı 2014 yılında dershanede eğitim gören 670 öğrenciden 548 öğrencinin çeş

EĞİTİM 20.08.2014 18:42:00 0
FEM Dershanesi

TIP, ECZACILIK VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİ TOPLAM 21 ÖĞRENCİ KAZANDI

FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı açıklamasında Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni dershane öğrencilerinden 21 kişinin kazandığını, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray olmak üzere bu bölgede bu fakültelere toplamda 34 öğrencinin yerleştiği bilgisini verdi. Avcı, “Hukuk Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’ne dershanemizden 15 öğrenci ve yine ayni bölgeden bizim öğrencilerimizle birlikte toplamda 23 öğrenci bu fakültelere yerleşti. Mühendislik Fakültesi’ne bölgeden toplam 97 öğrenci yerleşirken bunun 67 öğrencisi ise dershanemiz öğrencisidir. Yine Eğitim Fakültesi’ne dershanemiz öğrencilerinden 145 öğrenci,bölgeden de bizim öğrencilerimizle birlikte toplamda 374 öğrenci yerleşti. İktisadi Bilimler Fakültesi’ne de bölgemizden toplamda 398 öğrenci yerleşirken bunun 112 öğrencisi yine bizim dershanemizin öğrencisidir” dedi.

 

FEM’DE 161 ÖĞRENCİDE DİĞER BÖLÜMLERİ KAZANDI

161 öğrencinin de diğer fakülteleri kazandığını belirten Çerkezköy FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı, “PDR ve Hemşirelik bölümünü bölgemizden 42 öğrenci kazandı. Bunun yine 27’si FEM öğrencisi. 161 öğrencimizde diğer bölümleri kazandı. Bu yıl toplam 670 öğrencimiz dershanemizde eğitim öğretim gördü ve  bu öğrencilerimizden toplamda 548’i üniversiteli oldu. Yüzdeliğe vurduğumuzda yüzde 82 ile başarı oranı yakaladık. Normalde dershanelerin üniversitelere öğrenci kazandırma oranı %40-45 olduğu düşünülürse bu yüzde 82’lik başarı oranı çok büyük bir başarı.” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ahmet Avcı öğrencilerin üniversite kazanmasında emeği geçenlerinde öğrencilere büyük katkılar sağladığını belirterek, “Başarıda emeği geçen  öğrenci ailelerine, İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğümüzün mensuplarına, okul ve dershane öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Avcı,ayrıca 2014-2015  üniversite hazırlık kurslarının bu hafta itibariyle başladığını ve KPSS ve DGS kurslarının da ekim ayında başlayacağını kayıtlarının başladığını da belirtti. Ahmet Avcı, son çıkan yasada herhangi bir değişiklik olmaz ise  2015 yılında dershane olarak faaliyetlerinin devam edeceğini ve bu yıl elde ettikleri başarıyı bir adım daha öne taşıyacaklarını söyledi.

 

Haber /Seyit SÜREN