Muhtarlar sıkıntılı

2014-2015 eğitim öğretim dönemi okul kayıtlarının başladığı bu günlerde Çerkezköylü Mahalle muhtarlarının, okullara yeni kayıt olacak çocukların hangi okula kayıt olacakları konusunda kend

GÜNDEM 19.08.2014 20:41:00 0
Muhtarlar sıkıntılı

Çerkezköy’e bağlı Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, çocuklarını okullara yeni kayıt yaptıran ailelerin, hangi okullara gitmeleri gerektiği hakkında kendilerine bilgi verilmemesinden dert yandı.

 

BİZE HER HANGİ BİR BİLGİ VERİLMEDİ

Çerkezköy’e bağlı Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl okul kayıtlarında ikametgâh verirken sıkıntı yaşıyoruz. Sıkıntı yaşamamızın nedeni de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vatandaşların çocuklarını hangi okula kayıt yaptıracaklarını muhtarlıklara bildirmemiş olmasıdır. Bizlere her hangi bir bilgi verilmediği için sıkıntı yaşıyoruz. Biz de gelenleri okul müdürlüklerine yönlendiriyoruz. ‘Çocuğunuz hangi okula kayıt olacak oradan öğrenin ona göre ikametgâhınızı alın’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SIKINTI YAŞIYORUZ

Muhtar Mutlu Timur, “Mahalle muhtarları olarak bizler de mahallemizde yaşayanların hangi okula kayıt yaptıracakları konusunda bilgilendirilmeliyiz. Bu konuda muhtarlıklara bilgi vermek zor muydu? Yoksa düşünülmedi mi? Açıkçası anlamış değiliz. Vatandaşlar çocuklarını okula kayıt yaptırmak için geldiklerinde biz onları okul müdürlüklerine yönlendirdiğimizde sanki işlerini yapmıyormuşuz ya da onlara yokuş gösteriyormuşuz gibi bize sitem ediyorlar. Bu durumda biz de zor durumda kaldığımız için sıkıntı çekiyoruz. Tüm mahalle muhtarları aynı sıkıntıyı çekiyor” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN