'Son Durak'a geldiler

Kapaklı'da son 3 yılda 20'den fazla şikâyete konu olan ve amacının dışında faaliyet gösterdiği iddia edilen 'Son Durak' adlı Gençlik Merkezi Lokali, Kapaklı İlçe Emniyet Müdü

GÜNDEM 19.08.2014 19:39:00 0

Kapaklı’da Atatürk Mahallesi Palas Apartmanı altında faaliyet gösteren Son Durak Gençlik Merkezi Lokali önceki gün emniyet güçlerince mühürlenerek kapatıldı.

 

SÖZDE GENÇLİK MERKEZİ

Lokalin kapatılması için gerek İlçe Kaymakamlığı’na gerekse Tekirdağ Valiliği’ne defalarca şikayet dilekçesi yazdıklarını ifade eden apartman yöneticisi Mustafa Veral, “Burası sözde Gençlik Merkezi olarak geçiyor. Fakat yıllardır amacının dışında faaliyet gösteriyor. Sözde ‘Gençlik Merkezi’ olan bu yerde defalarca kavgalar meydana geldi. İki kez de kurşunlandı. Gençlik Merkezi bu şekilde mi faaliyet gösterir. Biz gençlerimizin bu tür yerlerde mi vakit geçirmesini istiyoruz? Burası adeta fuhuş yuvası. Hani aklıselim insan karısının kızının böyle bir lokalin bulunduğu binada yaşamasını kabullenebilir?” ifadelerini kullandı. 

 

SONUNDA SESİMİZİ DUYDULAR

Son Durak adlı lokalin Gençlik Merkezi Lokali olarak ruhsat alabilmesi için binada bulunan 25 daire sahibinden de imza alması gerektiğini kaydeden Apartman Yöneticisi Mustafa Veral, “Yalnızca 5-6 daireden imza almışlar. Dolayısıyla buraya verilen ruhsat da usulsüz olarak verilmiş. Burasının kapatılması için Kapaklı Kaymakamlığı ve Tekirdağ Valiliği’ne sayısız dilekçe yazdık. BİMER’e şikayetlerde bulunduk. Sonunda sesimiz duyuldu. Valiliğimiz, ilçe kaymakamlığımıza gerekli talimatı verdi. Kaymakamlığımız da kapama kararını uyguladı” diye konuştu. 

 

ÇALIŞMA İZNİ OLMAYAN YABANCI KADINLAR ÇALIŞTIRILIYORDU

Son Durak adlı Gençlik Merkezi Lokali’ne son operasyon geçtiğimiz günlerde saat 23.00 sıralarında yapıldı. Çok sayıda şikayet dilekçesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri, yaptıkları baskında lokalde çalışma izni olmayan 3 yabancı kadın çalıştırıldığını, konsomatris çalıştırıldığını, kapalı alanda sigara içildiğini belirledi. Son Durak adlı sözde Gençlik Merkezi, Kapaklı Kaymakamlığı’nın kapama kararı ile önceki gün İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce mühürlendi. Kapama kararından duydukları memnuniyeti dile getiren apartman sakinleri, geç de olsa şikâyetlerinin dikkate alınması ve gerekenin yapılması nedeniyle yetkililere teşekkür etti.

 

Haber Merkezi