İhtiyaç sahiplerinin ayağına gitti

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, beraberindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy ile birlikte ilçeye bağlı Uzunhacı, Bahçeağıl, Karlı ve Yanıkağıl maha

GÜNDEM 12.08.2014 20:41:00 0
İhtiyaç sahiplerinin ayağına gitti

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Büyükşehir Yasası kapsamında ilçeye bağlanan  mahallelere ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

 

MAHALLELİNİN ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun ziyaretler kapsamındaki ilk durağı Uzunhacı Mahallesi oldu. Saat 09.00’da gerçekleşen ziyarette Uzunhacı Mahallesi’nde ikamet eden yardıma muhtaç vatandaşları evinde gören Kaymakam Kuzulu, herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. İhtiyaç sahiplerine gerekli yardımların yapılacağını söyleyen Kaymakam Kuzulu, Uzunhacı Mahallesi sakinlerinin şikayet ve taleplerini dinledikten sonra Karlı Mahallesi’ne geçti. 

 

TORUNUNA BİSİKLET İSTEDİ

Karlı Mahallesi’nde muhtar Anıl Aydın tarafından karşılanan Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, beraberindekilerle, 77 yaşındaki Behice Yörük’ü evinde ziyaret etti. Kaymakam Kuzulu, evinde yalnız başına yaşayan Behice Yörük’e bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Kendisi için hiçbir şey istemediğini söyleyen Behice Yörük, 9 yaşındaki torunu Furya Yörük’ün derslerinde çok başarılı olduğunu belirterek, torunu için bisiklet istedi.

 

KUR'AN KURSU AÇILMASINI TALEP ETTİLER

3’üncü sınıf öğrencisi Furya Yörük’ün karnesini inceleyen Kaymakam Kuzulu, küçük Furya’ya bisiklet sözü vererek, “Siz de herhangi bir ihtiyacınız olursa hemen muhtarımız aracılığı ile bize ulaşın. Elimizden geldiğince yardımcı olacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. Kaymakam Kuzulu, mahallelerinde Kur'an Kursu açılmasını isteyen kadınlara da “Yeterli sayıda talep olması halinde uygun bir yer ayarlanabilir ve burada Kur'an Kursu açılabilir” dedi.

 

GIDA VE KÖMÜR YARDIMI YAPILACAK

Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, daha sonra yeğenlerinin yardımı ile geçimini sağlayan 58 yaşındaki Özgür Biliş’i evinde ziyaret etti. Biliş’e herhangi bir isteği olup olmadığını soran Kaymakam Kuzulu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy’a, talimat vererek, Biliş’e gıda ve kömür yardımı yapılmasını istedi. Kaymakam Kuzulu daha sonra 77 yaşındaki Alzihmer hastası Bahise Üstün’ü evinde ziyaret etti. Kaymakam Kuzulu, Üstün’e de gıda ve kömür yardımı yapılması talimatı verdi.

 

İLÇE MERKEZİNE DİREKT MİNİBÜS YOK

Kaymakam Kuzulu’nun bir sonraki durağı ise Bahçeağıl Mahallesi oldu. Burada çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Kuzulu, “Sizlerin en büyük sıkıntılarınızdan biri de buradan ilçeye direk minibüslerin olmaması. Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı muhtarları ile toplantı yapacak. Muhtarımız toplantıda bu sıkıntıyı dile getirmelidir. Çünkü ulaşım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştiriliyor” dedi. 

 

TRAFO YETERSİZ KALIYOR

Kapaklı’ya sonradan bağlanan mahallelerde yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin de yol ve elektrik sıkıntıları olduğunu söyleyen Kaymakam Kuzulu, “Bu mahallelerimizde günde 10-15 kez elektriklerin kesildiğini öğrendik. Bunun nedeni de trafoların yetersiz kalmasıdır. Konuyla ilgili TREDAŞ yetkilileri ile görüşeceğiz ve sorunun en kısa zamanda giderilmesi iç.in elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

 

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURUN

Bahçeağıl Mahallesi Muhtarı Halim Çelebi ise, “Mahallemizde 10 saat elektrik varsa 14 saat elektrik yok. Ayrıca elektrik kesintileri kısa aralıklarla meydana geldiği için elektronik eşyalarımız da bozuluyor” dedi. Bu tip mağduriyetlerde arızaların elektrik kesintilerinden meydana geldiğinin tespit edilmesi gerektiğini söyleyen Kaymakam Kuzulu, “Böylece Tüketici Hakem Heyeti’ne müracaat ederek zararınızın TREDAŞ tarafından karşılanmasını sağlayabilirsiniz” dedi.

 

SON DURAK YANIKAĞIL OLDU

Çay bahçesinde vatandaşlarla yaptığı sohbet sonrasında Bahçeağıl Mahallesi’nde ikamet eden 47 yaşındaki ihtiyaç sahibi Nezahat Demirtaş’ı evinde ziyaret eden Kaymakam Kuzulu, “Demirtaş’a da gıda ve kömür yardımında bulunulması talimatını verdi. Kaymakam Kuzulu son olarak Yanıkağıl Mahallesi’ni ziyaret ederek, burada da vatandaşların sıkıntı ve isteklerini dinledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ