Ve Garip, suç duyurusunda bulundu

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çerkezköy Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nda Huzur Evi ile ilgil

GÜNDEM 12.08.2014 14:40:00 0
Ve Garip, suç duyurusunda bulundu

AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip, 5 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen Çerkezköy Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile arasında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Olayların, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meclis Üyeleri, yerel basın temsilcileri, belediye personeli ve toplantıyı izlemeye gelen vatandaşların gözü önünde cereyan ettiğini kaydeden Remzi Garip, “Çirkin ve bir o kadar da düşündürücü saldırı ile ilgili açıklama ve aydınlatmaya zaruret doğmuştur. Haziran 1994 tarihinde Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nin talebi ve o günkü Belediye Başkanı ve meclisinin oluru ile Çerkezköy halkının malı olan 13 bin 500 metrekare arsa, huzur evi inşa etmek ve işletmek amacı ile Türk Metal Sendikası’na şartlı bedelsiz tahsis edildi. Çerkezköy Belediyesi’nin o dönemde yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen, belediye meclisinde temsilcileri bulunan 3 partinin tüm üyeleri ve Belediye Başkanı’nın oy birliği ile alınmış bir karardır” dedi.

 

YASA DIŞI YOLLARA BAŞVURDULAR

Huzur evinin 1995 yılında projelendirildiğini ifade eden Remzi Garip, “Sonraki süreçte belediyeden inşaat ruhsatı alınmış ve birkaç yıl içerisinde, Türk Metal Sendikası’nın finansmanı ile projeye uygun inşaat yapılmıştır. Finansman dediğim, sendika üyeleri işçi kardeşlerimizin ödediği aidatlardan elde edilen paralardır. Yapılan huzur evi inşaatı Türk Metal Sendikası üyeleri ve yakınları tarafından kullanılacak ayrıca bedelsiz tahsis için Çerkezköy Belediyesi’ne belirli bir kontenjan ön görülmüştür. Hal böyleyken birileri bir an önce yapılan huzur evi işletmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekirken yanlış ve yasa dışı yollara başvurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

 

MECLİSİN ALDIĞI KARARLAR YOK SAYILDI

 Türk Metal Sendikası’nın yıllar içerisinde, aldıkları inşaat ruhsatının dışında kanunsuz, kaçak ek binalar ve tadilatlar yaptığını iddia eden Remzi Garip, “Neticesinde huzur evi fiilen başka amaçla kullanılabilecek bir yapı haline dönüştürülmüştür. Bunu yaparken kanunlar, yönetmelikler, Çerkezköy Belediyesi ve meclisinin aldığı kararlar yok sayılmıştır. 5 Ağustos’ta, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin olağan toplantısının gündeminde yer alan, Türk Metal Sendikası’nın bu konuyla ilgili taleplerinin görüşülmesi esnasında, benim meclis üyesi sıfatı ile yaptığım konuşma sırasında toplantı salonunda bulunan sendika Şube Başkanı Murat Koçak, tarafıma sözlü saldırıda bulunmuştur” diye konuştu.

 

RESMEN EŞKİYA GİBİ DAVRANDI

Garip, “Huzur evi inşaatında yaptıkları tüm usulsüzlükleri, kanunsuzlukları bir dilekçenin oylanması ile çözebileceklerini düşünen ve davranışları ile şehir eşkiyasını andıran bu kişi önce belediye meclis salonunda daha sonra ise dışarıda terör estirmiştir. Şahsımı ve tüm belediye meclisini baskı altına almak isteyen, meclis salonuna belinde silahı ile giren bu kişi verdikleri dilekçenin meclis tarafından olumlu yanıtlanması için resmen eşkiya gibi davranmıştır. Ağır hakaretler, küfürler ve tehditler savurmuştur. Aynı gün belediye meclisinin aldığı karar ile Huzur Evi Araştırma Komisyonu kurulmuş olup, inşaatın detaylı incelenmesi ve meclise rapor verilmesi karara bağlanmıştır. Sendika Şube Başkanı Murat Koçak, tarafıma yaptığı ağır tehdit, hakaret ve küfürlerinden dolayı Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ