Yemişçi: Çatı Adayı kimi temsil ediyor?

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Çerkezköy'de partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetimi ile görüştükten sonra İlçe KaymakamÄ?

GÜNDEM 8.08.2014 23:27:00 0
Yemişçi: Çatı Adayı kimi temsil ediyor?

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ilk olarak dün saat 10.30’da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Yemişçi burada İlçe Başkanı Reşat Bahar, ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri tarafından karşılandı.

 

BİZİM DE EKSİKLİKLERİMİZ OLDU

AK Parti İlçe Teşkilatı’nda açıklamalarda bulunan Özlem Yemişçi, 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Tekirdağ’da halkın AK Parti’ye muhalefet görevi verdiğini söyledi. Yemişçi, “Sizleri daha önce ziyaret edecektim ama bildiğiniz gibi siz göreve geldiğinizde ben de Çorlu Belediye Başkan Adayı idim ve seçim çalışmalarının yoğun olması nedeniyle gelemedim. Nasip bugüneymiş. Göreve geldiğiniz günden bu yana yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyorum. Çalışmalarınız memnunluk verici. Sizleri tebrik ediyorum” dedi. Yerel seçimleri de değerlendiren Yemişçi, “Yerel seçimlerde Tekirdağ’da üzücü bir durumla karşılaştık ve halkımız bize Tekirdağ’da muhalefet görevi verdi. Ancak belediye meclis üyelerimize bu süreçte önemli görevler düşüyor. Yerel seçimlerde tüm teşkilatlarımız çok iyi çalıştı. Ancak nerede hata yaptık onu iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bizim de eksikliklerimiz oldu. Ancak belirleyeceğimiz eksikliklerimizi de kısa sürede telafi etmemiz gerekiyor” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILDI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Partili Belediye Başkanı Ali Ertem zamanında Çerkezköy’e çok güzel hizmetler yapıldığını belirterek, “Çerkezköy Belediyesi bizdeyken Çerkezköy’e çok güzel hizmetler yapıldı. Çerkezköy devamlı nüfus artısının yaşandığı, gelişen ve büyüyen bir yer. Eksiklikleri daha bitmedi. Kamu yatırımları devam ediyor. Çerkezköy önemli bir sanayi kentimiz, burasının çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, yerel seçimlerde Tekirdağ’da belediye kazanamaması nedeniyle iktidar partisi AK Parti’nin Tekirdağ bölgesindeki kamu yatırımlarını durduracağı şeklinde kamuoyunda söylemler yayıldığını ve bunların asılsız olduğunu belirterek, “Biz hizmet odaklı bir partiyiz ve hizmet odaklı hükümetimiz hiçbir şekilde hiçbir yerde kamu yatırımlarını durdurmadı ve durdurmayacak. Söylentilere inanmayın. İşte Kapaklı Saray duble otoyol çalışması hızla sürüyor” dedi.

 

ÇATI ADAYI KİMİ TEMSİL EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Bu seçim çok önemlidir. İlk kez halkımız kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Başbakanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçimi kazanacağından hiç şüphemiz yok. Her gittiği yerde halkımız kendisine büyük sevgi gösteriyor. Yani halkımız onu çok seviyor. Çankaya’da güçlü liderle Türkiye daha güçlü olacak. Bizim amacımız hizmet etmek” dedi. Yemişçi ayrıca Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için de, “Çatı adayı kimi temsil ediyor. Türkiye’yi ne kadar tanıyor. Türkiye’nin detaylarını bilmiyor” diye konuştu ve Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu’na destek için Çorlu’da gerçekleştirdiği mitingin Trakya Bölgesi’nde tek miting olduğunu ve ilginin az olduğunu söyledi.

 

BU DEFA BİZ 12 SIFIR YAPACAĞIZ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da Özlem Yemişçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yerel seçimlerde 12-0 kaybettiğimiz Tekirdağ’ı Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 12-0’la geri kazanacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bizler de sizler gibi Başbakanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanacağını umut ediyoruz” dedi.

 

KAMU YATIRIMLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, konuşmasının ardından ilçe genelinde devam eden kamu yatırımları hakkında Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’ye bilgiler verdi. Başkan Bahar, “İlçemizde devam eden tüm kamu yatırımlarını yerinde inceledik. Yetkililerden sık sık bilgiler alıyoruz ve yatırımların zamanında bitirilmesi yönünde çalışmaların aksatılmadan sürdürülmesini istiyoruz” dedi. Milletvekili Yemişçi, Başkan Bahar’ın ve ilçe yönetiminin bu yöndeki çalışmalarını da çok olumlu bulduğunu söyledi.

 

İLÇESİ İÇİN BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti Çerkezköy ilçe Teşkilatı ziyaretinin ardından beraberindeki partililerle birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret etti. Yemişçi ve AK Parti heyeti Kaymakam Kubilay tarafından Hükümet Konağı giriş kapısı önünde karşılandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, burada yaptığı konuşmada, Metin Kubilay’ın çalışmalarını takdir ettiklerini belirtti. Yemişçi, “Kaymakam Bey ilçesi için büyük bir özveri ile çalışıyor. Kendisine bu özverili çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce de görev yaptığı ilçelerin her alanda hizmet alması için gösterdiği çalışmaları biliyoruz. Bu nedenle Çerkezköy’de de güzel işlere imza atacağına inanıyoruz” dedi. Yemişçi, “Çerkezköy sanayi kenti olması nedeniyle bölgede en çok göç alan ilçelerimizden biridir. Bu göçle birlikte devamlı nüfusu artan ve hızla gelişen Çerkezköy’de öğrenci sayısında da devamlı artış olması, ilçede eğitimi çok önemli kılmaktadır. Bu nedenle artan öğrenci sayısı karşısında tüm öğrencilerin iyi eğitim alması gerekiyor. Biz Çerkezköy’ün çok daha iyi yerlere gelmesi için gereken ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi yolunda çalışıyoruz” dedi.

 

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Milletvekilimizin Çerkezköy için yaptığı hizmetleri biliyoruz. İlçemizde eğitime çok önem veriyoruz. Devam eden oklularımızın ve diğer kamu binalarımızın bir an önce bitirilerek hizmete girmesi yönünde devamlı girişimlerde bulunuyoruz. Fevzi Paşa İlkokulumuzun inşaatı son aşamadadır. Bu ders yılı başında hizmete açılacak. Ayrıca Gençlik Merkezimizin inşaatı da devam ediyor. Yeni bir Halk Eğitimi Merkezi binası yapılması için de çalışmalar başlattık. Bu konuda belediyemiz de yardımcı oldu ve belediyeye ait yeni Otobüs Terminali yanında tahsis edilen yere yapılacak. İlçemizde eğitime çok önem veriyoruz. Önceliğimiz eğitim diyoruz. Eğitim yönünden sizlerden de destek istiyoruz. Çerkezköy Türkiye genelinde eğitimde önde gelen bir yerimiz. Bu nedenle tüm eğitim kurumlarını bir kampus çatısı altında toplamak için de çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu gerçekleştiğinde ilçemizde çok daha ileri seviyelere gelecek” dedi.

 

OSB’YE OTOBAN BAĞLANTILI BİR YOL İSTEDİ

Çerkezköy’e yapılan kamu yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Kubilay, “Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından biri de Tren seferlerinin bir an önce başlamasıdır. Bu yönde de yetkililerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirdim ve son yaptığım görüşmede tren seferlerinin 25 Ekim tarihinde başlayacağı belirtildi. Sizden ricam seferlerin daha önce başlama olasılığı varsa öne alınması yönünde yardımcı olmanız” dedi. Bu konuşmanın ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili DDY Genel Müdürü Mustafa Karaman’ı telefonla aradı ve bilgi aldı. Karaman, Yemişçi’ye çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ve her hangi bir aksilik yaşanmaması durumunda belirlenen tarihten önce de hizmete açılabileceği bilgisini verdi. Kaymakam Metin Kubilay, Milletvekili Özlem Yemişçi’den Veliköy Yalıboyu Organize sanayi Bölgesi yönetiminin, OSB’ye Otoban bağlantılı bir yol yapılması talebini de iletti. Kaymakam Kubilay,  “Eğer Veliköylü sanayicilerimizin bu talebi gerçekleşirse Çerkezköy’deki trafikte de bir rahatlama söz konusu olacaktır. Aynı zamanda Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ne de gelen giden araçlar otobandan rahatlıkla ulaşacaktır. Bu nedenle buraya acilen bir bağlantı yolunun yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

KIZILPINAR VE VELİKÖY’E BİRER KARAKOL YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da Milletvekili Özlem Yemişçi’ye, Çerkezköy’ün hızla  göç almaya devam ettiğini ve Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla Kızılpınar ve Veliköy beldelerinin de mahalleye dönüştürülerek Çerkezköy’e bağlanmasıyla birlikte nüfus yoğunluğunun her geçen gün tahminlerin üzerinde bir artış gösterdiğini ve bu nedenle Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerine de birer jandarma karakolu kurulması gerektiğini söyledi. Bahar, bu taleplerinin de yerine getirilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi. Yemişçi de bu telebi ilgili bakanlığa ileteceğini ve konunun da takipçisi olacağını söyledi.

 

Haber / Seyit SÜREN